Het bestuur v.l.n.r.: Erwin Sportel, Theo Groot Nuelend, Lian Nijenhuis, Miranda Toebes, Erna Rondeel, Leila Bunkers en Gertjan Uiterweerd. Foto: Michelle Kortboyer

Het bestuur v.l.n.r.: Erwin Sportel, Theo Groot Nuelend, Lian Nijenhuis, Miranda Toebes, Erna Rondeel, Leila Bunkers en Gertjan Uiterweerd. Foto: Michelle Kortboyer

Harmonie Vorden viert 10-jarig bestaan

Muziek

VORDEN - Tien jaar geleden werd de fusie tijdens de oprichtingsvergadering op 30 augustus een feit: Sursum Corda en Concordia gingen vanaf dat moment samen verder als Harmonie Vorden. En nu staat de vereniging nog steeds fier overeind, als actief onderdeel van en in de Vordense samenleving. 

Er kan in tien jaar tijd veel veranderen. Waar destijds de oprichtingsvergadering in het ‘Dorpscentrum’ werd gehouden, repeteert de muziekvereniging nu in het ‘Kulturhus’. En de Harmonie wisselde ook van dirigent. Berjan Missink was na de fusie de eerste. Hij werd opgevolgd door Nikkie Kleijsen, die op haar beurt het dirigeerstokje recentelijk overdroeg aan de huidige dirigent Willem Kossink.
Maar er bleef ook veel hetzelfde in die tien jaar. Het merendeel van de leden die bij de oprichtingsvergadering aanwezig waren, is nog steeds bij de Harmonie. Doordat er de afgelopen jaren diverse nieuwe leden bijkwamen bestaat het orkest nog steeds uit zo’n 65 muzikanten. En ook beheerder van het Kulturhus Boudewijn Kortboyer is een vaste waarde. Hij serveerde tien jaar geleden de champagne tijdens de oprichtingsvergadering en verzorgt nu nog steeds de drankjes tijdens de pauze. Wat verder behouden is gebleven zijn de acties van beide verenigingen. Heel Vorden kijkt in oktober en december reikhalzend uit naar de verkopers van Harmonie Vorden die verrukkelijke slaatjes en oliebollen aan de man brengen.

Jubileumjaar
Het eerste jubileum blijft een speciaal moment waar het bestuur van Harmonie Vorden graag bij stilstaat. En waarom maar één dag als het ook een heel jaar lang kan. Zo ontstond het jubileumjaar 2012-2022, iets dat alleen maar in stijl afgetrapt kon worden. Leden en vrienden van Harmonie Vorden ontvingen op 30 augustus een cadeautje, persoonlijk rondgebracht door de bestuursleden. Knallend het jubileumjaar in en dat deed het bestuur van Harmonie Vorden zelf ook. Wie wil weten wat er allemaal staat te gebeuren in het jubileumjaar kan het beste de social media en de website van Harmonie Vorden in de gaten houden.


www.harmonievorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant