The Unoriginals. Foto: Hans Schoo
The Unoriginals. Foto: Hans Schoo

‘End of Summer Party’ met The Unoriginals in De Herberg

Muziek

VORDEN - Om de zomer van 2022 in stijl af te sluiten organiseert feestlocatie De Herberg een zomerse party op zondagmiddag 25 september met optredens van de nieuwe band The Unoriginals. Zowel de zaal als de mooi aangeklede tuin zijn dan open om samen met de talenten van The Unoriginals de ‘End of Summer Party’ te vieren.

De vier door de wol geverfde muzikanten van The Unoriginals blazen – geheel in MTV Unplugged Style – de mooiste pop/rock songs nieuw leven in. Herkenbaar maar met een gloednieuw jasje, of zoals ze het zelf omschrijven: ‘A refreshing trip down memory lane’.  The Unoriginals is een unieke samenwerking van topmuzikanten uit de Nederlandse rockscene.

Dilana Smith (zang, gitaar, mondharp), de enige échte rockdiva van Nederland. De in Zuid-Afrika geboren zangeres beschikt over een betoverende rauw-zoete stem. Dilana is o.a. bekend van de Amerikaanse tv-hitserie ‘Rockstar Supernova’ met bandleden Tommy Lee (Mötley Crue), Jason Newsted (Metallica) en Gilby Clark (Guns N‘ Roses), en is in Nederland ook bekend van ‘The Voice of Holland’ 2017. In de Achterhoek zullen veel mensen Dilana nog kennen van de rockband CAZ (1997-2000) waar zij als leadzangeres furore maakte. Destijds met haar manager André Schröer uit Vorden, die al enige tijd opnieuw met haar werkzaam is. Dilana stond in het voorprogramma van o.a. Aerosmith, Joe Cocker en Beth Hart, trad op voor de Amerikaanse troepen in Afghanistan in 2009 en 2010, deelde het podium met Lynyrd Skynyrd en The Doobie Brothers en tourde bijna non-stop de wereld rond van 2014 tot 2017. 

Dirk Vermeij (gitaar en zang). Zijn stem is oprecht en bijzonder. Als hij zijn songs vertolkt wordt het stil. Dirk is onder meer bekend van de bands The Wild Romance, Paris Dandies en Raw Medicine. Dirk was tevens componist van de Nederlandse inzending naar het songfestival van Michelle - Out On My Own.

Bassist Franklin Heilijgers (backing vocals) is een gedreven en doorgewinterde muzikant met killer skills op de bas. Met zijn flamenco- en rockachtergrond brengt hij een unieke sound op het podium. Franklin speelde o.a. bij Da Gaia, Labryenco en Adrian Elissen. Voor zijn baswerk op het album La Penultima ontving hij vijf sterren in ‘Bassplayers Magazine’.

Drummer/slagwerker Arthur Bont (backing vocals) bespeelt in The Unoriginals de cajon en meerdere percussie instrumenten. Arthur begeleidde vele grote blues artiesten op meerdere tournees, onder andere Mick Taylor van de Rolling Stones.

The Unoriginals brengt met vocaal en instrumentaal vuurwerk en vakmanschap een meeslepend eerbetoon aan Fleetwood Mac, Skunk Anansie, Bryan Adams, Alanis Morissette en vele andere helden. Alle vier bandleden maakten en componeerden eigen cd’s en hebben allemaal al een imposante carrière achter de rug. Op dit moment wordt aan een debuut-cd gewerkt met eigen songs en de groep heeft nog grote plannen. 

De ‘End of Summer Party’ vindt op zondag 25 september plaats in De Herberg aan de Dorpsstraat 10-a in Vorden en begint om 15.00 uur (zaal open 14.00 uur). De entree bedraagt 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de dagkassa. Tickets zijn verkrijgbaar via deherbergvorden.nl of rechtstreeks: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/end-of-summer-party-met-the-unorigin.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord