Blokfluitensemble Arabesk. Foto: Gertjan Van de Meent

Blokfluitensemble Arabesk. Foto: Gertjan Van de Meent

Arabesk blaast Adventsconcert in Vierakker

Muziek

VIERAKKER - Blokfluitensemble Arabesk geeft op zaterdagmiddag 3 december  een Adventsconcert in de Sint Willibrorduskerk te Vierakker. 

De titel van het concert, ‘Op weg naar nieuw licht’, sluit aan bij de De Adventstijd, de tijd dat de mensheid wacht op nieuw licht en leven. Dit is een gegeven dat in verschillende periodes en culturen eigen interpretaties en verhalen kreeg.
Arabesk koos voor de muziek uit verschillende tijdvakken als Middeleeuwen en Renaissance om dat verlangen naar nieuw licht te vertolken. Het ensemble speelt werk van componisten als Altenburg, Praetorius, Raselius, Scheidt en De Victoria, alsook moderne componisten als Duruflé en Gjeilo. Tussen de muziek door worden toepasselijke teksten gedeclameertd.
Arabesk bestaat momenteel uit elf gedreven en ervaren amateur-musici die samen alle blokfluittypes bespelen, van sopranino tot de grote contrabas. Het gezelschap staat onder leiding van Norbert Kunst, bestaat intussen vijf jaar en repeteert wekelijks in Zutphen.
Het Adventsconcert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de ingang van de kerk of kunnen worden gereserveerd via de website. De toegang is gratis, en het publiek wordt na afloop om een vrije gift gevraagd.


www.ensemblearabesk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord