V.l.n.r.: Johnny Addink, Wieteke Schotsman en Mabel Alofs. Foto: PR.

V.l.n.r.: Johnny Addink, Wieteke Schotsman en Mabel Alofs. Foto: PR.

Iedere maand een Vordens kroegfeestje

Muziek

VORDEN - Zin in een ouderwets gezellig kroegfeestje? Vordenaren Johnny Addink, Wieteke Schotsman en uitbaatster Mabel Alofs van Uniek eten & drinken in ieder geval wel. Het trio organiseert vanaf december maandelijks een feestelijke kroegavond voor iedereen die te oud is voor de discobus en te jong voor de Wehme. “Zaterdag 10 december is de aftrap, met de ‘pianohouse-achtige’ topband Oud Goud”, aldus het drietal.

Zes jaar geleden kwam Mabel Alofs naar Vorden waar ze sindsdien in het voormalige pand van de Pantoffel ‘met heel veel plezier’ dagbesteding Uniek eten & drinken runt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - van mensen met het syndroom van Down tot autisme - werken daar onder haar leiding in de lunchroom. Zelf noemt Alofs dat liever mensen met bijzondere talenten: “Iedereen heeft iets bij te dragen.”
Tot nu toe is Uniek in de weekenden gesloten. Maar binnenkort komt daar één keer per maand een uitzondering op, op de zaterdagavond. Dat idee ontstond tijdens een feestje in het bijzijn van mede-organisatoren Johnny Addink en Wieteke Schotsman. “Het is zo’n mooie locatie, eigenlijk is het jammer om die niet af en toe te gebruiken”, zag Johnny Addink. Dat vond ook Wieteke Schotsman van muziekschool Colorful Music, die er recent een concert gaf met een aantal van haar leerlingen. “We kwamen op het idee om af en toe iets leuks te organiseren hier voor het dorp. Leuke kroegavonden, maar dan wel goed: met een bandje of een speciaal thema.” Johnny, Mabel en Wieteke hakten de knoop door en legden wat geld bij elkaar voor een spectaculaire aftrap.

Oud Goud
En die vindt dus plaats op zaterdag 10 december met Oud Goud uit Borculo. Een dijk van een band die in de sfeer van het bekende Pianohouse bekende knallers van alle tijden speelt en daarbij ook verzoeknummers uitvoert van het publiek. In het kader ‘vroeger is alles beter’ en om zoveel mogelijk aan de avond te hebben begint Oud Goud al bijtijds muziek te maken: om 21.00 uur gaan de versterkers aan. De zaal is vanaf 20.00 uur geopend en iedereen die voor 21.00 uur binnen is krijgt het eerste drankje van het huis. Kaarten kosten 5 euro en zijn te koop bij Uniek of te bestellen via Wieteke Schotsman, tel. 06-10606784 (mobiel bestellen = betalen via Tikkie).

Thema
Ook de datum voor de volgende Uniek-avond is al geprikt: zaterdag 21 januari 2023. Het thema van die avond is nog niet bekend, maar één ding staat in ieder geval centraal: muziek - want dat verbindt. Daarbij zijn ideeën van bezoekers voor de komende edities overigens van harte welkom: Wieteke: “We nodigen iedereen graag uit om mee te denken. Moeten we een karaoke-avond organiseren, een avondje Hollandse hits of heb je een ander idee? Laat het vooral weten op de facebookpagina van Uniek eten & drinken.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord