Sabine Groot Wassink met haar nieuwe basklarinet. Foto: Leila Bunkers
Sabine Groot Wassink met haar nieuwe basklarinet. Foto: Leila Bunkers

Basklarinet voor Harmonie Vorden

Muziek

VORDEN - Onlangs heeft Harmonie Vorden een nieuwe basklarinet kunnen aanschaffen. Wat velen niet zullen weten, is dat dit een zeer prijzig instrument is; voor hetzelfde geld koop je een kleine auto!

Om de aanschaf mogelijk te maken heeft de vereniging veel moeite gedaan om de gelden bij elkaar te krijgen, onder andere door de slaatjes- en de oliebollenacties, welke nu na corona in 2022 weer konden worden gehouden. Ook de inkomsten uit donateurs en bedrijfssponsors blijven belangrijk. Grote steun in de rug was verder de eenmalige sponsorbijdrage van kringloop De Werf in Vorden van 6000 euro, waarna het instrument besteld kon worden. Er gelden flinke levertijden, maar afgelopen week was dan eindelijk het moment dat bespeelster Sabine Groot Wassink het instrument in ontvangst kon nemen. Met de nieuwe basklarinet wordt de klankkleur van het orkest verder versterkt.

Harmonie Vorden zit nu druk in de voorbereiding voor het grote jubileumspektakel op zaterdag 8 juli op het marktplein. In de komende tijd wordt hierover meer bekend gemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord