Muziekvereniging Crescendo verraste oud-lid en dirigent Hans Kraxner voor zijn 85ste verjaardag. Foto: Patrick Kuyper

Muziekvereniging Crescendo verraste oud-lid en dirigent Hans Kraxner voor zijn 85ste verjaardag. Foto: Patrick Kuyper

Crescendo verrast jarige oud-dirigent met serenade

Muziek

HENGELO - Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo heeft oud-lid en voormalige dirigent Hans Kraxner een geweldige verrassing bezorgd. Ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag werd hij door het bestuur (vrijwillig) ontvoerd naar restaurant De Gravin van Vorden, om de hoek, waar hij werd getrakteerd op een prachtige serenade.

Aangekomen in het zaaltje van het Vordense restaurant zag Hans ineens een gloed van rode blouses en de glinstering van muziekinstrumenten. Dezelfde glinstering zagen de muzikanten in zijn ogen, van de verrassing en van plezier.

Hans Kraxner was 23 jaar lang dirigent van Crescendo Hengelo. Nadat hij de baton had overgedragen aan collegadirigent Willy bleef hij nog 21 jaar lid als muzikant. Tot eind 2021, toen hij met veel tegenzin moest stoppen vanwege gezondheidsklachten. Want Hans is een muzikant in hart en nieren. Een warm persoon, met geweldige anekdotes over zijn geboorteland Oostenrijk, carnavalsoptochten in Keulen of zijn tijd als dirigent. En ondanks dat hij heeft moeten stoppen met muziek maken, blijft hij betrokken en belangstellend naar Crescendo.

Crescendo deed hem en zijn vriendin Witha een groot plezier met de speciaal voor hem ingestudeerde muziek. Wie aan Hans denkt, denkt aan Oostenrijk. Dus klonken de vrolijke klanken van de Sneeuwwals door de zaal van de Gravin van Vorden. Het Oostenrijks Volkslied mocht niet ontbreken, wat door Hans uit volle borst werd meegezongen. Het optreden werd afgesloten met de Sudbömische Polka.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord