Bee Gees Forever heeft de muziek van de voormalige Australische band weer volop nieuw leven ingeblazen. Foto: Rob Schmitz
Bee Gees Forever heeft de muziek van de voormalige Australische band weer volop nieuw leven ingeblazen. Foto: Rob Schmitz

Bee Gees Forever maakt ook in Vorden grote furore

Muziek

‘Wat een spetterende show en stemmen’

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Het publiek zong en danste vol enthousiasme en passie mee. Bee Gees Forever stelde zondagmiddag het massaal aanwezige publiek dan ook absoluut niet teleur. Men viel massaal voor de charme van de mannen die in de afgelopen maanden Nederland muzikaal veroverden met de gewonnen ‘The Tribute - Battle of the Bands’. Vorden had zondag de eer om van deze momenteel immens populaire band te mogen genieten. Met dank aan de exploitanten van de horeca-ondernemingen De Herberg en De Rotonde die Bee Gees Forever wisten te strikken voor een optreden in Vorden. 

“Machtig wat een spetterende show en wat een stemmen. Ongelooflijk, super wat een optreden. Een dikke pluim voor iedereen”, zo concludeerde Dick Buunk. “En ik kan het weten”, zo grapte de ‘Maestro van Vorden’ van 2019 enthousiast na afloop van het optreden. Maar aan al deze woorden van de Vordenaar was niets gelogen. Het optreden maakte grote indruk op het publiek. Bee Gees Forever is ontstaan uit de koker van Timothy Drake, voormalig frontman en bedenker van broederband Queen Forever en heeft met het legendarische oeuvre van de gebroeders Gibb de muziek van de voormalige Australische band weer volop nieuw leven ingeblazen. Na een lange zoektocht om de juiste magie te vinden tussen de leden, was de band in 2023 compleet en konden ze aan de slag. Er bleek al snel veel animo te zijn om deze jonge groep enthousiaste muzikanten op allerlei evenementen te laten spelen. Met groot succes zoals men inmiddels weet. Hun deelname aan het SBS6/Talpa programma ‘The Tribute - Battle of the Bands’ bracht begin dit jaar alles in een stroomversnelling. Niet alleen de jury van de battle, maar heel Nederland viel voor de charme van de mannen. De agenda is inmiddels dan ook razendsnel volgestroomd. Nog dit jaar staat men op alle grote podia van het land en wordt er een grote theatertour uitgerold.

Herinneringen
De tweelingbroers Robin Gibb (1949-2012, zang) en Maurice Gibb (1949-2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1946, gitaar en zang) wisten met de Bee Gees maar liefst 43 Top 40 hits te noteren, met name in de jaren zeventig van de vorige eeuw toen de drie broers grote furore maakten. In de jaren toen de Vordense vriendinnen Ans Huntink, Liduin Volker, Carin Fransen, Rie Wassink, Tineke Elderink en Jolande Gerritsen nog ‘jong’ waren. Het zestal genoot met hun mannen al zingend en dansend in de ‘zijtent’ op het Marktplein volop van het optreden van de Bee Gees Forever. “Inderdaad, de herinneringen gingen weer even terug naar onze jeugdjaren in de tijd dat de Bee Gees de ene na de andere hit scoorden. Prachtig toch”, zo verklaarde Ans Huntink. “En als afsluiting van deze zeer geslaagde middag hebben we een tafel bij De Rotonde gereserveerd om onder het genot van een hapje nog even na te praten en te genieten”, zo laat Liduin Volker tot slot weten als het zestal in polonaise te feesttent verlaat.

Kippenvel
Namens De Herberg en De Rotonde liet Patricia ten Barge maandagmorgen weten dat ze nog kippenvel heeft van het optreden en van alle positieve reacties van het publiek die men inmiddels had ontvangen. “En daarvoor zijn we zeer dankbaar. In een korte tijd hebben we dit evenement moeten organiseren. We gaan alles goed evalueren. Maar dit smaakt naar meer”, aldus Ten Barge.


voor meer foto’s: robschmitzfotografie.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant