Grindpaden scheiden de tuinvakken en rondom is een beukenheg geplaatst. Foto: PR

Grindpaden scheiden de tuinvakken en rondom is een beukenheg geplaatst. Foto: PR

Open tuin in Vorden

Natuur

VORDEN - De tuin van Henny en Gerrit Vlogman in Vlogman, op het Eelmerink 2a, is te bezoeken op 16 en 17 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur. Zij organiseren deze open dagen om bezoekers te laten zien en te delen waarvan zij genieten. Entree vrij. 

Uitgangspunt van de voortuin is een viertal zichtlijnen. Grindpaden scheiden de tuinvakken en rondom is een beukenheg geplaatst. Veel soorten vaste planten en bomen, waaronder een liriodendron, een rode beuk (in het weitje) een kweepeer en een mispel, een dubbeltjesboom, sneeuwklokjesboom een honderdjarige juttepeer en twee prachtige kastanjebomen. Voor de, in 2016 gerealiseerde, overkapping is een liguster haag aangelegd. 

Aan de andere kant van het huis is een grasveld met een paar fruitbomen en een groentetuin. De groentetuin grenst aan de Rondweg evenals de ‘bostuin’ waar een aantal jaren geleden heesters en laagblijvende planten zijn aangeplant. Bezoekers kunnen via de bostuin een klein wandelingetje maken over het 4000 meter grootte perceel langs de onlangs aangelegde kikkerpoel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant