Jonge kerkuiltjes in de nestkast. Foto: PR

Jonge kerkuiltjes in de nestkast. Foto: PR

Thema-avond rond de uil

Natuur

VORDEN - Twee toeristische ondernemers verzorgen op donderdag 28 juli een thema-avond rondom de uil. Gerda Ellenkamp van Hoeve de Moate en Annie Velhorst van Camping ’t Lebbink zijn de initiatiefnemers van de avond bij Theetuin Veldwijk aan de Almenseweg 57 in Vorden.

Gerda en Annie leerden elkaar kennen tijdens de IVN-cursus “Gastheer van het Landschap” in 2017. Het doel van de cursus was om gasten beter te kunnen informeren over de bijzondere natuurwaarden en de cultuur- en landschapshistorie van de gemeente Bronckhorst. Al tijdens de cursus ontstond het idee om een uilenavond op te zetten. Dat deed het tweetal ook al in 2018 en 2019 en de avonden bleken leuk voor jong en oud.
In de theetuin begint om 19.00 uur een presentatie over de uil door Jan Jansen van Uilenwerkgroep Noord-West Achterhoek. Rond 20.00 uur vertrekt het gezelschap naar een locatie in de buurt, waar jonge kerkuiltjes worden geringd. Een unieke kans om dit eens mee te maken.
Parkeergelegenheid bij de oprijlaan van Huize het Enzerinck
Aanmelden kan via e-mail: g.ellenkamp@gmail.com. Er zijn 25 plaatsen beschikbaar. Meer info via tel. 0575-556680 of 0575-552044.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord