De fietsen van alle kinderen werden voorafgaand aan het examen gekeurd. Foto: PR
De fietsen van alle kinderen werden voorafgaand aan het examen gekeurd. Foto: PR

Verkeersexamen Vordense basisschoolleerlingen

Onderwijs

VORDEN – Ruim honderd kinderen uit groep acht van de Dorpsschool, De Hoge Voorde en De Kraanvogel hebben vorige week woensdag vanaf het Marktplein deelgenomen aan het jaarlijkse praktische schoolverkeersexamen, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst.

Door Jan Hendriksen

De fietsen van alle kinderen werden voorafgaande aan het examen door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst in samenwerking met Profile Bleumink Vorden gekeurd. De kinderen waren best zenuwachtig voor het examen. Naast de onmisbare vrijwilligers was wijkagent F. Geerdink bij de fietskeuring en het verkeersexamen aanwezig. De doelstelling van het praktische verkeersexamen is om naast de reeds eerder op school afgelegde theoretische toets nu de praktijk te toetsen. 

Het praktijkgedeelte bestond uit een vastgelegde route die de leerlingen aflegden. Hun verrichtingen werden door vrijwilligers langs de route gemonitord en beoordeeld. Van de ruim honderd deelnemende kinderen aan het examen ‘zakte’ een leerling. Opvallend was dat meerdere kinderen toch regelmatig niet goed hun hand uitstaken bij het afslaan en dat ze niet goed over de schouder keken bij het linksaf slaan. 

Het examen was mede mogelijk gemaakt door de inzet van de scholen (leerkrachten en vrijwilligers) en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord