De kinderen van de Kraanvogel mochten ook stemmen. Foto: Richard Stegers
De kinderen van de Kraanvogel mochten ook stemmen. Foto: Richard Stegers

Kinderen mogen stemmen op De Kraanvogel

Onderwijs

KRANENBURG - Niet alleen volwassenen gingen afgelopen woensdag naar het stembureau, maar ook kleuters en leerlingen uit groep 3 en 4 van basisschool De Kraanvogel in Kranenburg mochten voor het eerst gaan stemmen

Nadat de kinderen eerst met de juffen naar het stembureau bij SV Ratti waren geweest, daar van de leden van het stembureau hoorden hoe je moest stemmen, gingen ze zelf naar het stembureau. ‘Gewapend’ met stempas gingen de kinderen naar het stembureau op de De Kraanvogel waar meester Nick en conciërge Robert hen het stembiljet gaven. Op het stembiljet de volgende vraag: Wat gaan we het laatste half uur doen vandaag? Er kon gekozen worden uit vier activiteiten:
Voorlezen, buiten spelen, filmpje kijken of knutselen. In het stemhokje werd het stembiljet uitgevouwen, aandachtig een keuze gemaakt, één rondje met een rood potlood netjes ingekleurd, daarna weer keurig ingevouwen en in de stembus gedeponeerd. Nadat iedereen zijn/haar stem had uitgebracht werden de stembiljetten geteld. Dat was nog best spannend! De meeste stemmen gingen naar…. een filmpje kijken.

Enkele kinderen waren best wel teleurgesteld, maar ja: de meeste stemmen gelden…Het werd een heel gezellig halfuurtje!

De kinderen van de Kraanvogel mochten ook stemmen. Foto: Richard Stegers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Noord