Foto: PR

Hoe houd je het huis koel in de zomer?

  Partnerbijdrage

De meeste mensen brengen op warme, zomerse dagen veel tijd buiten door. Begrijpelijk, want hier is het dan vaak goed vertoeven. Dit in tegenstelling tot binnen. Als de temperatuur oploopt, wordt het in huis namelijk ook warmer. Op warme dagen kan het zelfs ontzettend benauwd zijn in huis. Hier zit je ongetwijfeld niet op te wachten. Gelukkig kun je het nodige doen om jouw woning koel te houden. Om jou hierbij te helpen, zetten we hieronder 3 tips op een rijtje.


1. Weer de zon uit huis
Om de temperatuur in jouw huis aangenaam te houden, is het zaak de zon uit huis te weren. Hiervoor kun je het beste jouw ramen afdekken. De zon schijnt immers door het glas heen, waardoor het snel warm wordt in huis. Je kunt de zon uit huis weren met behulp van rolluiken of zonwering. Helaas beschikt niet ieder huis hierover. Gelukkig kun je de zon ook uit huis weren door bijvoorbeeld lakens voor jouw ramen te hangen.

2. Laat ramen en deuren dicht zitten
Als een huis goed geïsoleerd is, wordt het binnen minder warm. De muren zijn immers dikker, waardoor warme lucht hier niet snel doorheen kan trekken. Vergeet ook niet om ramen en deuren gesloten te houden. Zet je deze open? Dan vult jouw woning zich binnen de kortste keren met warme lucht. Laat dus ook geen deur open staan als je lekker in de tuin zit. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw woning niet koel blijft.

3. Koop een airco
Veel mensen vinden het lastig om hun huis koel te houden in de zomer. Is het bij jou eigenlijk ook altijd warm in huis? Kies dan voor een airco. Met dit apparaat heb jij jouw woning binnen de kortste keren koel, zelfs op warme dagen. Bij een airco denk je mogelijk aan een vaste unit aan de muur. Dit kan, maar hoeft niet. Zo kun je ook een mobiele airco zonder slang kopen. Doordat dit apparaat over wieltjes beschikt, verplaats je hem makkelijk naar een andere ruimte. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van airco´s? Kijk dan eens op Airco-review.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door Airco-review.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden