Afbeelding

Hoe werkt een laadpaal installatie?

Partnerbijdrage

Hoe werkt een laadpaal installatie?

Heb je onlangs een elektrische auto aangeschaft? Rij je al een tijd elektrisch of ben je van plan om binnenkort elektrisch te gaan rijden? Dan is de beschikbaarheid van laadlocaties een belangrijk onderdeel van de ultieme elektrische rijervaring. Doordat steeds meer mensen elektrisch rijden is er niet altijd genoeg plek bij openbare laadstations of staan er vaak lange wachttijden. Een oplossing hiervoor is een laadpaal thuis of op de zaak installeren. Maar hoe werkt zo’n installatie nu eigenlijk? En wat komt daar allemaal bij kijken? 

Laadpaal laten installeren en zelf opladen?
Jouw (toekomstige) elektrische auto opladen via een laadpaal is sneller, veiliger en gemakkelijker dan laden aan een stopcontact. Opladen via een stopcontact hindert de stroomtoevoer naar andere apparaten, kan overbelasting van het stroomnet veroorzaken en duurt in vele gevallen een stuk langer dan laden aan een laadpaal. De installatie van een laadpaal kan in bijna alle gevallen het beste laten uitvoeren door een expert. Het installeren van een laadpaal is namelijk een behoorlijk technische klus. Als de laadpaal niet goed geïnstalleerd worden kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan en in de ergste gevallen zelfs brand. Kies er dus altijd voor om een laadpaal door een expert te laten installeren.

Van idee tot jouw eigen laadpaal thuis of op de zaak
Nadat je de keuze hebt gemaakt om een laadpaal te laten installeren, kunnen we ons voorstellen dat je niet precies weet welke laadpaal aan jouw wensen voldoet. Om jouw keuze makkelijker te maken heeft 50five een eenvoudige keuzehulp samengesteld. Na het invullen van de keuzehulp nemen de experts van 50five contact met je op om samen te bepalen welke laadpaal past bij jouw situatie. Eenmaal de perfecte match gevonden? Dan komen de installateurs langs om de laadpaal te installeren. Een laadpaalinstallatie duurt meestal een dag, mits het om één laadpaal gaat. De volgende stappen kun je verwachten bij een laadpaalinstallatie:

Er wordt (indien nodig) een nieuwe stroomgroep en een aardlekautomaat geplaatst;
De laadpaal wordt aangesloten op de meterkast;
Vervolgens maken zij een muurdoorboring en zullen de kabels eventueel worden ingegraven. Dit allemaal in overleg met jouw wensen;
Hierna kan de installatie op de desbetreffende plek plaatsvinden en kunnen de kabels worden aangesloten;
Na de installatie zal de monteur samen met jou de paal controleren en uitleg geven over het gebruik van de laadpaal;

Laden maar!

Meer weten? Bezoek dan de website van 50five of vraag gemakkelijk een offerte aan via de keuzehulp en ontvang binnen twee werkdagen een offerte op maat. 

Dit artikel wordt u aangeboden door 50five. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant