Afbeelding
Foto: PR

Kenmerken van een goede arbodienst

Partnerbijdrage

De arbodienst heeft een grote invloed op het verzuim binnen uw organisatie en daarmee op uw kosten. U wilt er dus zeker van zijn dat u met de juiste partner in zee gaat. Daarom zetten we in dit artikel voor u op een rij waar u een goede arbodienst aan herkent.

1: Een kennismaking

De arbodienst wil de tijd nemen voor een kennismaking. Er worden vragen gesteld over uw onderneming en u kunt uw vragen stellen. Bijvoorbeeld over de kennis en ervaring van de arbodienst met uw branche en ondernemingsgrootte. Bij voorkeur komt de arbodienst bij u over de vloer om een goed beeld te krijgen. Wordt hier geen tijd voor genomen? Dan weten jullie niet of jullie goed bij elkaar passen. Ook kan de arbodienst u geen maatwerk leveren zonder een goede kennismaking. Hoe kunnen zij hun dienstverlening aanpassen aan uw organisatie als zij die niet kennen?

2: Vast aanspreekpunt

U krijgt een vast aanspreekpunt bij de arbodienst. Dat is uw casemanager. Een goede arbodienst biedt u ook de gelegenheid om met de casemanager kennis te maken. Dit is namelijk degene met wie u het meeste contact zal hebben, dus een klik is wel zo fijn. Ook kunt u de casemanager vragen naar diens ervaring met uw type onderneming.

3: Bereikbaarheid

In het verlengde van de vorige tip: krijgt u de casemanager direct aan de telefoon tijdens de samenwerking? Of werkt de arbodienst met een callcenter? Het heeft uiteraard de voorkeur dat u de casemanager altijd direct kunt bereiken.

4: Een gebruiksvriendelijk verzuimsysteem

Bij de dienstverlening van de arbodienst hoort een verzuimsysteem. Vraag naar het systeem waar ze mee werken en ga na of dit gebruiksvriendelijk is. Dat kan u veel tijd en frustratie schelen.

5: Duidelijk privacybeleid

De arbodienst behandelt privacygevoelige informatie van uw medewerkers. Vraag daarom naar hun privacybeleid. Denk aan de toegang tot medische dossiers en hun wachtwoordbeleid.

6: Wet Verbetering Poortwachter

Een arbodienst dient de Wet Verbetering Poortwachter op hun duimpje te kennen. U bent als werkgever verantwoordelijk voor de uitvoering, maar de arbodienst is uw adviseur. Bij verkeerd advies kunt u dus in de problemen komen.

7: Vergelijken loont

Arbodiensten vergelijken is een zeer goed idee. Alleen waar begint u? Nederland kent zoveel arbodiensten dat dit al snel een tijdrovende klus wordt.

HR Navigator biedt u de oplossing. Zij selecteren gratis en onafhankelijk de beste arbodiensten voor u. Hierbij kijken ze echt naar wat bij uw organisatie en wensen past. Van de drie beste matches ontvangt u een maatwerkofferte. En dan helpen ze u indien gewenst ook nog bij uw keuze. Meer weten? Bezoek HR Navigator.

Dit artikel wordt u aangeboden door HR Navigator. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord