Afbeelding
Foto:PR

Wat te doen als er letselschade is?

Partnerbijdrage

Het kan ieder mens gebeuren dat je onverwachts een ongeluk krijgt en letsel oploopt, bijvoorbeeld bij een aanrijding met het openbaar vervoer of in de auto. Er komt op zo’n moment enorm veel op je af. Niet alleen wat betreft je herstel, maar ook qua zaken als juridische steun wanneer een andere partij verantwoordelijk moet worden gesteld. Met deze tips sta je sterker in je schoenen als jou dit overkomt, bijvoorbeeld door het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering waarmee je juridische hulp krijgt bij letselschade.

Neem het zekere voor het onzekere

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, maar soms kun je er gewoon niets aan doen wanneer jou iets overkomt. Bijvoorbeeld in het geval van een ongeluk waarbij een ander jou letsel veroorzaakt. Daarom is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Met een rechtsbijstandverzekering van Unive kun je altijd rekenen op deskundige hulp van juristen wanneer je juridische ondersteuning nodig hebt. Lees de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door om te zien wat er allemaal binnen de dekking valt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verzamel zoveel mogelijk bewijs

Om schade te kunnen claimen bij degene die het ongeval heeft veroorzaakt is het belangrijk dat je goed bewijs hebt. Zorg er daarom voor dat je op de plaats van het ongeval bewijsmateriaal verzamelt. Bij een aanrijding laat je een politierapport opmaken en vul je een schadeformulier in. Dit telt mee als bewijs. Maak ook foto’s met je mobiele telefoon en verzamel de gegevens van getuigen. 

Ga direct naar een dokter

Bij letselschade is het belangrijk dat je zo snel mogelijk naar een arts gaat. Dit is niet alleen beter voor je herstel, maar op die manier kun je meteen een medisch dossier op laten stellen. Met dit dossier heb je bewijs dat jouw letsel is ontstaan door het ongeval. Op die manier kan de verzekeraar van de tegenpartij niet meer beweren dat jouw aandoeningen ergens anders door zijn veroorzaakt. 

Dien een schadeclaim in

Met het indienen van een schadeclaim voor letselschade stel je de tegenpartij die het letsel heeft veroorzaakt verantwoordelijk. Afhankelijk van de uitkomst van jouw claim kan de letselschade volledig, voor een deel, of helemaal niet worden vergoed. Om te voorkomen dat je onvoldoende schadevergoeding krijgt is het verstandig om hulp in te schakelen van een jurist. Deze kan jou tijdens het gehele proces ondersteunen en ervoor zorgen dat er op een goede en eerlijke manier wordt onderhandeld.

Dit artikel wordt u aangeboden door Unive. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant