Afbeelding
Foto:PR

Wandelkleding kopen? Een aantal tips!

Partnerbijdrage

Wandelen en een frisse neus halen is gezond voor lichaam en geest. Misschien wandel je in je normale vrijetijdskleding of in een oude sportbroek die je nog thuis had liggen. Dit is uiteraard helemaal prima, maar er bestaat ook speciale wandelkleding, specifiek gemaakt voor deze activiteit. Maak het jezelf daarom extra comfortabel door voor goede wandelkleding te kiezen! 

Bovenkleding: shirt of vest

We beginnen met de bovenkleding. ‘s Zomers is een wandel T-shirt van licht, ademend en sneldrogend materiaal echt een must. Op koudere dagen is een gevoerd vest een goed idee. Een gevoerd vest ligt tussen een jas en een fleece trui in. De capuchon zorgt voor bescherming bij harde wind en regen en de voering zorgt ervoor dat je lekker warm blijft. Het voordeel van een vest met rits is daarnaast dat het makkelijk in laagjes te dragen is en je hieronder bijvoorbeeld dat zomerse wandel T-shirt kunt blijven dragen. 

Wandeljas: gevoerde jas of lichte jas

Ga je op hele koude dagen wandelen, dan is een gevoerd vest niet voldoende en kun je beter een gevoerde jas aantrekken. Een populaire wandeljas is de outdoor parka met een afritsbare nep bontkraag. Deze zijn heerlijk warm en beschermen je tegen de gure wind en regen. Zoek je een lichte jas? Dan zijn softshell jassen een goed idee. Deze zijn licht qua gewicht en makkelijk op te vouwen en mee te nemen in je rugzak. Uiteraard zijn ook deze jassen wind- en regenbestendig. Je kunt onder een softshell jas ook eventueel een fleece vest aandoen voor extra warmte. 

Onderkleding: wandelbroek

Qua onderkleding bestaan er verschillende soorten wandelbroeken. Zo bestaan er korte en lange wandelbroeken. Ga je wandelen in warme temperaturen, dan zijn korte wandelbroeken een goede optie. Draag je toch liever lange pijpen, dan zijn er ook lange wandelbroeken gemaakt van licht materiaal, zodat het toch lekker luchtig en comfortabel blijft. Uiteraard is de afritsbroek superhandig als je slechts één wandelbroek wilt kopen, maar toch op allerlei weersomstandigheden voorbereid wilt zijn. En ga je wandelen in de kou? Dan houd een gevoerde wandelbroek je heerlijk warm. Een goede wandelbroek bestaat trouwens uit waterafstotend materiaal, zodat je gewoon op een bankje kunt zitten om uit te rusten, nadat het flink geregend heeft. Na de pauze zet je de wandeltocht in alle comfort verder voort, zonder dat je achterwerk nat en koud aanvoelt!

Dit artikel wordt u aangeboden door Golifeline.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord