Foto PR

Foto PR

Waar te beginnen met crypto kopen

Partnerbijdrage

Je wilt graag crypto kopen, maar waar te beginnen met die grote hoeveelheid munten die in de omloop zijn en vele dwazen die menen dat ze er verstand van hebben? Welke crypto ga je nu anno 2022, net na een flinke crash van de markt bemachtigen als inwoner van Bronckhorst Noord? Het is een feit dat het aantal crypto valuta’s sterk toegenomen is, en nog steeds verder toeneemt. Hierdoor kun je door de vele bomen het bos niet meer zien. 

De basis van crypto
Het is hierbij goed om een onderscheid te maken tussen de Bitcoin en andere crypto valuta’s. Waarbij Bitcoin is ontstaan als digitaal decentraal geld en een verbeterde vorm van goud, kan het gaan werken als globaal geld om mee te betalen of geld te ontvangen. Deze valuta is een veilig en vertrouwd alternatief voor de traditionele centrale banken, welke de eigenaren zijn van het huidige financiële schuldensysteem. 

Bitcoin zijn broncode is open-source waardoor deze op grote schaal bestudeerd, gekopieerd en verdere ontwikkeld wordt waardoor andere crypto valuta’s ontstaan zijn. 

Goede crypto projecten
Een degelijk crypto project wordt vaak beheerd door een stichting of meerdere waarbij de ontwikkeling van deze blockchain geleid wordt door een team die de code achter de crypto relatief makkelijk kan verbeteren. De huidige financiële sector is over datum geworden en zal op den duur moeten migreren. Aandelen, obligaties, vastgoed contracten etc. zullen worden gedigitaliseerd met behulp van de blockchain. Dankzij de smart contracts is dat ook al mogelijk. Dit heeft tot nieuwe crypto technieken geleid zoals de Ethereum welke opgevolgd is door andere alternatieven zoals Polkadot, Cardano, Solana. 

DeFi en NFT
Vele crypto projecten hebben bruggen geslagen met de hulp van de grote crypto’s als Bitcoin en Ethereum. Door ethereum coin kopen werk je onder andere mee tot de verdere ontwikkeling van DeFi (gedecentraliseerde financiën) apps en NFT (Non Fungable Tokens) marktplaatsen. Er is een divers en complex ecosysteem met een nieuwe financiële technologische infrastructuur voor het internet en het digitale informatietijdperk aan het ontstaan. 

Welke crypto is interessant?
De grote en eerste crypto, de Bitcoin is naast de eerder genoemde projecten een interessant, stabiel en beproefd netwerk. Deze crypto’s kunnen gezien worden als een ander type speculatieve belegging. Dit zijn projecten die de bouwstenen proberen te leveren voor een nieuw financieel stelsel. Natuurlijk is het een jonge technologie die nog kinderziektes en kwetsbaarheden vertoont. Als beleggingsproduct is crypto nog jong, speculatief en klein, waardoor volatiel. Maar de Bitcoin wordt steeds meer gezien als het digitale goud. Het kan nog jaren duren voordat deze technologie daadwerkelijk geïmplementeerd wordt door overheden en geaccepteerd als nieuwe valuta. Het beleggen in blockchain projecten en shiba inu coin kopen is een beleggen in een tech aandeel dat je verricht met durfkapitaal. Vermogen dat je kunt veroorloven om te verliezen. Het is namelijk heel iets anders dan het kopen van solide geld van de toekomst, doe daarom je huiswerk ten allen tijde goed.

‘Dit artikel word u aangeboden door Knaken. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant