Foto: PR
Foto: PR

Basis WFT examen behalen met een cursus

Partnerbijdrage

De Wft (Wet op het financieel toezicht) is een regeling die door de rijksoverheid in het leven is geroepen om te waarborgen dat financieel advies van goede kwaliteit is en om klanten te beschermen. DNB en AFM zijn belast met het toezicht op de wetgeving. Wil je werken in de financiële sector, dan moet je het Wft-basiscertificaat halen. Dit kan door te slagen voor een examen. Het hebben van het Wft-basisdiploma geef je het recht om financiële diensten te verlenen.

Proces voor het behalen
Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op het Wft-basis examen is de training van Hoffelijk de perfecte oplossing. De cursus vereist slechts 43 uur studie omdat je alleen de meest essentiële informatie leert. je krijgt twaalf maanden lang toegang tot de online leeromgeving, wat betekent dat je zelf kunt kiezen wanneer je begint en hoe je de stof doorneemt. Naast de online cursussen krijg je ook veel vragen met betrekking tot het examen. Als je alles hebt afgerond, kun je jezelf testen met vijf oefenexamens die vergelijkbaar zijn met het echte examen. De oefenexamens kun je los aanschaffen als je denkt dat je de Wft-basis voldoende begrijpt. je bent vrij om te beginnen wanneer het je uitkomt.

Bij Hoffelijk heb je de mogelijkheid om het Wft-basis examen af te leggen. Dat bestaat uit 42 vragen en duurt twee uur. Er zijn meer dan 55 testcentra in Nederland. De beschikbare tijden variëren van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Als je doordeweeks niet kunt, kun je ook in het weekend examen doen. Als je slaagt voor het examen, krijg je een certificaat en een diploma.

Achteraf
Na het behalen van je Wft Basis certificaat hoef je deze niet te onderhouden en is deze geldig voor de rest van je leven. Voor alle andere Wft-certificaten geldt echter dat je jouw certificaat moet onderhouden via een Wft PE en Hoffelijk kan je daarbij helpen. je kunt bij Hoffelijk opleidingen volgen die op elk Wft-certificaat zijn afgestemd en de examens afleggen. Na de Wft Basis kun je verschillende examens afleggen en meer informatie hierover vind je op de website van Hoffelijk.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Hoffelijk. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord