René van Dijk, informateur van de gemeente Bronckhorst. Eigen foto
René van Dijk, informateur van de gemeente Bronckhorst. Eigen foto

Gemeentebelangen Bronckhorst draagt René van Dijk voor als informateur

Politiek

BRONCKHORST - Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB) heeft als grootste partij in de raad van Bronckhorst, René van Dijk gevraagd om als informateur op te treden. René zal in de nieuwe raad op 30 maart voorgedragen worden als informateur. De informateur gaat aan de hand van de resultaten van de verkiezingen opzoek naar de meest logische en stabiele coalitie.

Daarnaast is gevraagd om ook één of twee alternatieve scenario’s te onderzoeken, om zo voortvarend onderhandelingen te kunnen voeren met elkaar. Uiteindelijk zal het resultaat van deze gespreken een goede basis vormen richting het formeren van een coalitieprogramma en een nieuw college. 

GBB heeft René van Dijk gevraagd om spoedig te starten met het inplannen van gesprekken met alle raadsfracties.

René van Dijk
Als informateur is René (1963) uit Kamperveen, gehuwd en heeft drie dochters, geen onbekende in het politieke landschap in de Achterhoek. René heeft vier jaar geleden op voordracht van Lokaal Belang als informateur in Oude IJsselstreek geadviseerd over mogelijke coalitievormen waarmee hij positieve referenties heeft afgeleverd.

René is sinds 2011 eigenaar van RvD Advies & Management Ruimte & Wonen, waarbij hij verschillende gemeentes van advies voorziet vanuit voornamelijk ruimtelijk ontwikkeling en woningbouw. Twee belangrijke thema’s uit het verkiezingsprogramma van GBB. Werken in het publieke domein en het afwegen van belangen van verschillende partijen, is de rode draad in zijn loopbaan en nevenactiviteiten. René is lid van het CDA.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord