Zwemmen, rennen en fietsen tijdens de jeugd-triatlon in Hengelo. Foto: PR

Zwemmen, rennen en fietsen tijdens de jeugd-triatlon in Hengelo. Foto: PR

Mini-triatlon (1/16) voor jeugd in Bronckhorst

Sport

HENGELO - Stichting Triatlon Hengelo organiseert een speciale triatlon-versie voor de jeugd van Bronckhorst. Een hele of een halve triatlon is voor hen te zwaar, en daarom wordt voor hen een speciaal parcours uitgezet van 1/16 triatlon: 250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen..

De Hengelose stichting wil graag sport en bewegen mogelijk maken, óók voor jongeren. Voorzitter Jan Plekkenpol: “Nu we minder met corona te maken hebben is het fijn om de sport weer op te pakken. Sportclubs zijn weer volop aan de gang en in deze tijd van het jaar is het natuurlijk heerlijk om buiten te sporten.” En om jongeren kennis te laten maken met de triatlon wilde de stichting voor hen een speciaal parcours.
Jongeren die het leuk vinden om zichzelf uit te dagen en een beetje kunnen zwemmen, fietsen en rennen kunnen zich aanmelden. Zij kunnen zelfs meedoen met een gewone fiets (als er maar geen motortje in zit). De inschrijfkosten zijn 10 euro per persoon. Wie graag eerst een keer wil oefenen kan meedoen aan de speciale triatlon zwemtraining in zwembad Het Elderink in Hengelo. Die wordt gegeven op 14, 21, 28 mei en 4 juni van 10 tot 11 uur. Meer informatie op onderstaande website.


www.triathlonhengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant