Een eerdere Bronckhorster Paardenmeerdaagse. Foto: Theo Jansen
Een eerdere Bronckhorster Paardenmeerdaagse. Foto: Theo Jansen

Eind mei gaat de Bronckhorster Paardenmeerdaagse van start

Sport

BRONCKHORST/HENGELO - Na twee coronajaren waarin het onmogelijk was een paardenmeerdaagse als evenement te organiseren heeft het stichtingsbestuur bestaande uit leden van menverenigingen In Stap en Draf Hengelo, Onder de Zweppe Zelhem en In de Reep’n Vorden de handschoen weer opgepakt en een driedaagse georganiseerd van 27 tot en met 29 mei.

De doelstelling van de meerdaagse is om de deelnemers de mooiste plekjes uit de gemeente Bronckhorst te laten zien en te laten ervaren hoe het is om met je paard of pony drie dagen door de Achterhoekse natuur te trekken. Het gevarieerde landschap met bosgebieden, landerijen en kastelen leent zich erg goed voor een aantal dagen op een ontspannen manier met de ruiter- of mensport bezig te zijn. De sfeer is altijd erg relaxed omdat er geen wedstrijdspanning is.

Elke dag is de start en finish op het evenemententerrein De Hietmaat aan de Zelhemseweg 15 in Hengelo Gld. waar voldoende ruimte is om te parkeren en rustig aan te spannen of op te zadelen. Iedere aanspanning en ruiter ontvangt een routebeschrijving en op een aantal plekken is de route middels pijlen aangegeven. Er kan individueel gestart worden, maar er mag ook in kleine groepjes van meerdere aanspanningen/ ruiters gereden worden.

De start is elke dag tussen 10.30 uur en 12.00 uur. De routes zijn tussen 23 en 28 kilometer lang. Hoewel het zeker de moeite waard is om alle drie routes te rijden, kunnen de deelnemers ook volstaan met één of twee routes te rijden. Nadere informatie is te vinden op de site.


www.bronckhorster paardenmeerdaagse.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord