Stan Dekkers met de bronzen plak. Foto: PR

Stan Dekkers met de bronzen plak. Foto: PR

Stan Dekkers van HSV De Snoekbaars pakt bronzen medaille op NK dobbervissen voor junioren

Sport

VORDEN - Op 27 augustus werd er door Ties en Stan Dekkers deelgenomen aan het NK dobbervissen voor junioren. Stan in de klasse tot 15 jaar en Ties in de klasse tot 20 jaar. Het strijdtoneel was de Lage Vaart tussen Lelystad en Almere. Om aan het NK deel te nemen moest er eerst gekwalificeerd worden door de federatieve selectiewedstrijden van Hengelsport Federatie Midden Nederland te vissen aan de Linge nabij Zetten. Stan wist deze wedstrijd te winnen en was daarmee tevens federatiekampioen, Ties vist een keurige derde plek in zijn categorie, dus voor beide mannen was het NK ticket hiermee in de pocket.

Voorafgaand aan het NK werd er aantal keren getraind aan het wedstrijdwater, zo kon de tactiek worden bepaald welke op het NK ingezet ging worden. Altijd weer een lastige keuze, welke dobbergewichten ga je gebruiken, wat word de samenstelling van het te gebruiken voer, op welke afstand ga je vissen en op welke vis gaat er gevist worden. Er is een verschil in aanpak of je voor veel kleine vis gaat of probeert de enkele grotere vissen te vangen. Dat laatste is nogal een risico want als die niet op je voerplek komen ben je al uitgeschakeld voor een goede klassering.

Er werd besloten om eerst te proberen kleine vis te vangen. Er werden een aantal voorplekjes gemaakt voor de lange lijn op 10,5 meter en ook op de korte lijn van een meter of 6, waarvan eentje om toch te proberen de wat dikkere vis te verleiden tot beet. Voor Ties verliep het NK niet zoals gehoopt, te kleine vis en een geloste (grote) brasem zorgden voor een plekje ver van het podium. 

Voor Stan werd het een heel ander verhaal, hij wist vanaf de eerste minuut vis te vangen en in het eerste uur een paar wat grotere voorns en bliekjes te landen. De uren daarna bleef hij gestaag kleine vis doorvangen. Stan had een plek in vak B geloot, en tot een uur voor het eind had niemand in het vak B (er werd gevist in 3 vakken) nog een bonusvis gevangen. In de vakken A en C waren er enkele brasems gevangen. 

Stan stond er goed voor in zijn vak, maar in het laatste uur zie je dan toch dat de anderen de alles of niets variant inzetten. Ook voor Stan werd toch maar een plekje op lang ingericht voor de grotere vis. Na het eindsignaal bleek niemand in het vak de broodnodige bonusvis te hebben gevangen. Uiteindelijk kwam Stan als vak winnaar uit de bus, wetende dat de andere vak winnaars meer gewicht hadden leverde dit de bronzen plak op.

HSV De Snoekbaars is ontzettend trots op Stan die dit jaar al hele mooie uitslagen heeft gevist. Ties ook top gedaan. 

Nu op naar de volgende uitdagingen: Youth Challenge aan Kanaal door Voorne bij Hellevoetsluis en Noordhollandsch Kanaal bij Landsmeer en dan op 1 en 2 oktober het laatste weekend van de Top Team Competitie U20 + dames, ook deze word gevist aan het Noordhollandsch Kanaal.

Stan Dekkers tijdens het NK. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant