Bij terugkomst waren de deelnemers vol lof over de mooie route, ook al had de vele regen deze veranderd in een grote modderpoel. Foto: PR
Bij terugkomst waren de deelnemers vol lof over de mooie route, ook al had de vele regen deze veranderd in een grote modderpoel. Foto: PR

Regen maakt baggerrit van gravelrit VRTC 8 Kastelenrijders

Sport

VORDEN - De Vordense Rijwiel en Toer Club de 8 Kastelenrijders verzorgde op zondag 18 september voor het eerst een gravelrit. Maar door de vele regen werd het meer een heuse moddertocht.

VRTC de 8 Kastelenrijders had er alles aan gedaan om voor haar deelnemers een prachtige tocht van veertig en tachtig kilometer uit te zetten. Echter toen het zondagmorgen al vroeg regende zag de vereniging nog een andere bui hangen: hoeveel deelnemers komen er nog opdagen en hebben we alle moeite niet voor niets gedaan? Uiteindelijk trotseerden nog nog zestig deelnemers de regen, van wie het overgrote deel op pad ging voor de tachtig kilometer. Bij terugkomst waren zij vol lof over de mooie route, ondanks dat de vele regen deze had veranderd in een grote modderpoel.

Zelfs deelnemers uit Geesteren bij Almelo hadden de regen getrotseerd om in de mooie omgeving van Vorden te gaan gravelen. Nog even napratend in de kantine van S.V. Ratti aan de Eikenlaan in Kranenburg die tevens de startlocatie was zeiden ze zeker terug te komen voor een volgende tocht. “Als je dan het enthousiasme van de deelnemers hoort, want de weergoden hebben we niet in de hand, spraken de meeste bikkels over een mooie, goed uitgepijlde verzorgde tocht. Dan hebben we als VRTC de 8 Kastelenrijders de moeite niet voor niets gedaan”, aldus voorzitter Henk Nijhof.

VRTC de 8 Kastelenrijders gaat zich nu voorbereiden op de avondrit van 29 oktober. Dan zal ‘Vordens Mooiste’ verreden worden, in het teken van het ‘Oktoberfest’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord