Spelmoment uit Vorden-Reutum. Foto: Johan Bolink

johanbolink.nl

VV Vorden van de hel naar de voetbalhemel

Sport

Eerste team wint belangrijke wedstrijd tegen Reutum

VORDEN - Vorige week was er sprake van een matig speelweekend bij VV Vorden, want naast de beide selectieteams verloren er ook nog eens diverse andere senioren- en jeugdelftallen. Afgelopen weekend was het juist andersom en behaalden zowel Vorden 1 als Vorden 2 de volle winst in hun partijen tegen respectievelijk Reutum en HC’03 en wonnen ook de JO17-1, JO19-2, de MO13-1, JO11-1, JO15-1 en JO15-2 hun wedstrijden.

Het eerste elftal speelde zondagmiddag een sterke wedstrijd tegen promovendus Reutum uit Twente, gemeente Tubbergen. Hoofdrolspeler was Sander Visschers, want met twee doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de met 3-1 gewonnen wedstrijd. Vorden 1 stijgt door deze overwinning van de gedeelde 11de plaats naar de gedeelde 7de plaats en heeft net als Witkampers, AZC en Suryoye M. nu elf punten uit negen wedstrijden.
Het was een wedstrijd die gewonnen moest worden, in de wetenschap dat er sprake is van een versterkte degradatie. Tegenstander Reutum had als promovendus uit de eerste acht wedstrijden tien punten behaald en was dus afgelopen zondag de te kloppen ploeg voor Vorden 1. Vanaf de eerste minuut was Vorden de bovenliggende partij. In de achterhoede, maar vooral op het middenveld met Koen Oosterhuis en Kris Koning was overduidelijk te zien dat het initiatief bij de thuisclub. In vele duels was het Vorden dat de overhand had. Op deze wijze kon vanaf het begin ook de ‘voorhoede-driehoek’ met Gijs van der Veen, Sander Visschers en vlak achter hen Nick Ziggers aan het werk gezet worden.
In de derde minuut kwam Luuk Smit er al goed langs aan de rechterkant. Gijs van der Veen zette zijn hoofd tegen de voorzet, maar de keeper uit Reutum hield keurig zijn doel schoon. Nog geen tien minuten later was het alsnog raak: met een prachtig schot in de verre hoek maakte Sander Visschers uit een passje van Sam Abbink de openingstreffer. Vorden 1 ging stug door en hield het initiatief. Reeds in de 27ste minuut was het Gijs van der Veen die bij de eerste paal een cornerbal van Sam Abbink nu wel uitstekend binnenkopte: 2-0.

Genadeklap
Vorden 1 ging rusten met een comfortabele voorsprong, maar wilde in het tweede bedrijf zo snel mogelijk de genadeklap uitdelen aan de geel-blauwe ploeg. Dit leek te gaan lukken, toen wederom Sander Visschers een pass van Kris Koning uitstekend afrondde en de stand op 3-0 zette. Direct daarna kwamen zowel Niels als Werner Rondeel binnen de lijnen evenals Jurre Heij. Die wissels leken meteen resultaat op te leveren want door een prachtige individuele actie van Jurre Heij kreeg Werner Rondeel de kans om vanaf zeven meter binnen te schieten. De keeper van Reutum redde echter bekwaam.
In plaats van 4-0 werd het echter 3-1, toen nog geen minuut later een vrije trap in één keer op en in het doel werd geschoten. Reutum rechtte nog één keer de rug, ging met volle kracht vooruit en dwong in de 72ste minuut zelfs een penalty af. Tot opluchting van iedereen in het geel-zwarte kamp bleef het bij 3-1, omdat de inzet vanaf 11 meter ruim naast ging. Vorden 1 kon het laatste kwartier rustig uitspelen waarmee de derde overwinning van dit seizoen kon worden bijgeschreven. Meteen een fraai afscheidscadeau voor scheidend voorzitter Marc van der Linden.