Leden van de VRTC inspecteren de route. Foto: PR
Leden van de VRTC inspecteren de route. Foto: PR

Grote Veldrit van 8 Kastelenrijders

Sport

VORDEN - VRTC de 8 Kastelenrijders uit Vorden houdt op zondag 11 december weer een veldtoertocht. De fietsers kunnen afstanden van 30 en 45 kilometer afleggen maar door de routeverkortingen of uitbreidingen kan men tijdens het fietsen nog van afstand veranderen.

De leden van de VRTC zijn weer druk in de weer om een afwisselende route door de bossen en over landerijen uit te zetten. Dat is ook dit jaar weer mogelijk dankzij toestemming van diverse landeigenaren. Er wordt gebruik gemaakt van een gedeelte van de vaste MTB-route Vorden en Lochem maar er zijn ook nieuwe stukken in de route opgenomen.
De routes zijn geheel uitgepijld en leiden de deelnemers door de mooie bossen, over singletracks en zandwegen naar de Lochemse berg en over het Grote Veld. Tijdens de pauze bij camping Het Grote Veld kunnen de deelnemers even op krachten komen om daarna aan de tweede helft te beginnen. Onderweg zal Paul Harmelink voor Achterhoek foto actiefoto’s van de deelnemers maken.

De deelnemers, zowel jong als oud, kunnen van 8.30 tot 10.00 uur starten vanaf Voetbalvereniging Vorden, Oude Zutphenseweg 11. Voor de jongste deelnemers is er een speciale route van ongeveer 15 kilometer die zij onder begeleiding van enkele VRTC’ers kunnen fietsen. Zij starten om half tien en treffen dan op de verzorgingspost de andere deelnemers.

Voorinschrijving is mogelijk via de website. De deelnamekosten bedragen voor NTFU-leden 4 euro en voor niet-leden 5 euro. Jongelui t/m 15 jaar gratis.


www.vrtcvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord