De nieuwe clubcross wedstrijden worden groots aangekondigd. Foto: Henk Teerink
De nieuwe clubcross wedstrijden worden groots aangekondigd. Foto: Henk Teerink

Tijdens Hamove clubcross wedstrijden voor 2022 en 2023 verreden

Sport

HENGELO - Op zondag 26 maart houdt de Hamove het eerste motorcrossevenement van het jaar 2023. Voor deze wedstrijd heeft de vereniging een mooie locatie kunnen bemachtigen in het buitengebied van Hengelo. Net buiten het dorp nabij Kieftendorp 3 is een prachtig parcours aangelegd door de vrijwilligers van de vereniging. Aan de start zullen de volgende klasse ’s verschijnen: brommer/ jeugd opstapklasse (ook voor niet-leden), jeugd, hobbyklasse, wedstrijdklasse, zijspannen en quads. Zij zullen strijden om de punten, bekers en eer. Per klasse worden er drie series verreden, om daarna af te sluiten met de finales. De trainingen beginnen rond 9.30 uur en de wedstrijden starten tegen 10.30 uur. In de pauze komen de fietscrossers in de baan en daar kan iedereen aan meedoen die een crossfiets heeft. Vooral leuk voor de jeugd om te laten zien wat ze zoal kunnen met hun crossfiets.

Kampioenschappen
De clubwedstrijd in oktober 2022 werd abrupt afgebroken door een ernstig ongeval, er is een bezoekje gebracht bij de rijders en gelukkig zijn ze helemaal hersteld van de opgelopen blessures. Dit jaar komen de betrokken rijders gewoon weer aan de start en strijden volop mee voor het kampioenschap 2022. Dit kampioenschap moet daardoor nog beslecht worden in de klassen: hobby, wedstrijdklasse en zijspannen.

Alleen de manches 27, 28, 29 en 30 van 2022 zullen opnieuw gereden worden. Deze wedstrijden worden direct na de trainingen op zondagmorgen gereden. Daarna wordt er gestart voor het kampioenschap 2023. Aan het eind van de dag worden alle 2022 club-kampioenen (mini’s, brommer, jeugd, hobby, wedstrijd, quads, zijspannen) gehuldigd. Publiek is van harte welkom en het bestuur hoopt op mooi weer met veel deelname en gezelligheid.

Deelname aan de clubcross is uitsluitend voor HAMOVE leden, met uitzondering van de brommer klasse en deelnemers jonger dan 16 jaar.

De HAMOVE is naast de KNMV ook lid geworden van de MON (Motorsport Organisatie Nederland). Deze organisatie biedt bij de clubcross mogelijkheden voor onder andere daglicenties, iets wat bij de KNMV al een aantal jaren niet meer mogelijk is. De daglicentie kost 15 euro en is vooral interessant voor diegene die een of twee keer per jaar wil crossen.


www.hamove.nl

Hamove clubcross wedstrijd van 27 maart 2022. Foto: Henk Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant