Alle routes van Bronckhorst mooiste Pinksterfietstochten lopen langs de Lindese Molen. Foto: Bert Jansen

Alle routes van Bronckhorst mooiste Pinksterfietstochten lopen langs de Lindese Molen. Foto: Bert Jansen

Bronckhorst Mooiste Pinksterfietstocht

Sport

Route vanuit Hengelo en Keijenborg

HENGELO/KEIJENBORG - Op maandag tweede pinksterdag is een fietstocht uitgezet vanuit Hengelo of Keijenborg. Op die dag organiseert Toerclub Keiaosers weer een prachtige editie van de ‘Bronckhorst Mooiste’ familiefietstocht. Men kan kiezen uit afstanden van 30, 45 en 60 kilometer. Alle routes zijn geheel bewegwijzerd en er kan gestart worden van 10.00 tot 13.00 uur bij dorpshuis De Horst in Keijenborg en bij café De Jongens in Hengelo Gelderland. 

De afwisselende tochten voeren over goed berijdbare wegen en zandpaden door de bosrijke Achterhoek. Onderweg doen de fietsers diverse dorpen aan. Zo passeert men Ruurlo met haar mooie landgoederen en het statige kasteel Ruurlo.

Op de 45 en 60 kilometer afstanden brengt de rit de fietsers naar Barchem en slingert het langs de oevers van het riviertje de Berkel. Onderweg is er de mogelijkheid om een leuke stop te maken bij museumboerderij de Lebbenbrugge.

Op de 60 kilometerroute is het bij Zwiep oppassen geblazen voor de Witte Wieven. Ontdek de prachtige omgeving en geniet van de gezelligheid bij de diverse horeca gelegenheden.

Deelnamekosten zijn 5 euro voor volwassenen en de jeugd fietst gratis mee. Onderweg wordt er een gratis bolletje ijs aangeboden door de club.


www.keiaosers.nl 

facebook.com/keiaosers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant