Bronckhorsteer Paardenmeerdaagse verreden onder zonnige omstandigheden. Foto: Theo Janssen

Bronckhorsteer Paardenmeerdaagse verreden onder zonnige omstandigheden. Foto: Theo Janssen

Drie fraaie routes tijdens Bronckhorster Paardenmeerdaagse

Sport

BRONCKHORST - Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei werd de Bronckhorster Paardenmeerdaagse verreden. Het evenement is in 2009 voor het eerst georganiseerd door samenwerking van menvereniging In de Reep’n (Vorden), In Stap en Draf (Hengelo) en Onder de Zweppe (Zelhem). Omdat er in verband met corona twee jaar uitgevallen zijn, was het dit jaar de dertiende rit.

Met een heerlijk zonnetje en een lekker windje was het prima weer om onder de bomen en door de prachtige natuur van de gemeente Bronckhorst te rijden. Voor zowel menners, ruiters als voor de paarden en pony’s was het goed te doen.
De start was elke dag vanaf de Hietmaat in Hengelo. Op vrijdag voerde de tocht richting Vorden en werd onder meer de omgeving Linde en ’t Zelle aangedaan. De zaterdag stond in het teken van het Hengelose zand; heerlijk draven, galopperen en crossen over de zandpaden leverde vele vrolijke gezichten op. Op zondag ging de tocht richting Zelhem.
Dagelijks verschenen ongeveer 45 combinaties aan de start en ook dit jaar kwamen de deelnemers uit alle windstreken van het land. Velen verbaasden zich over de prachtige omgeving van Bronckhorst en gaven aan hier zeker binnenkort nog eens terug te komen.
Al met al was deze editie weer zeer geslaagd en kunnen zowel de deelnemers als de vrijwilligers en organisatoren terug kijken op een mooi weekend.
Kijk voor foto’s en andere informatie over dit evenement op de site.


www.bronckhorster paardenmeerdaagse.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord