Veel deelnemers genieten voor het fietsen van een ontbijt bij de familie Minkhorst in Hummelo. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Veel deelnemers genieten voor het fietsen van een ontbijt bij de familie Minkhorst in Hummelo. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Topdag 34ste Fiets de Boer op

Sport

BRONCKHORST - Op Hemelvaartsdag 18 mei organiseerde de werkgroep Fiets de Boer op Bronckhorst West weer een fietstocht langs allerlei bedrijven. Al was het ‘s ochtends wel wat frisjes, toch werden er maar liefst 1230 deelnemers verwelkomd met een heerlijk ontbijtje en een route boekje.

Gestart werd bij akkerbouwbedrijf Minkhorst in Hummelo. In de grote aardappelloods was ruim plek om te genieten van het ontbijt en een kijkje te nemen in de hallen, waar diverse machines stonden opgesteld.

Tijdens de fietstocht konden belangstellenden achter de schermen kijken van Mochia Alpaca’s, Coops Molen, melkveebedrijven Holsen en Lomansheide en boomkwekerij Lenselink.

Onderweg werden er appeltjes uitgedeeld door werkgroeplid Christien Garritsen. Zij kreeg vele felicitaties vanwege haar 25-jarig jubileum.
Bij Haank Agrarische Mechanisatie werd er genoten van de lunch en gezellig bij gekletst. Menigeen zei: “Het lijkt wel een reünie!” Verschillende kraampjes verkochten spulletjes, die mee konden in de fietstas. De kinderen genoten van het koeienspringkussen.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde fietsdag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant