De Keppelrun, een hardloopwedstrijd dwars door het fraaie Achterhoeks coulisselandschap. Foto: PR
De Keppelrun, een hardloopwedstrijd dwars door het fraaie Achterhoeks coulisselandschap. Foto: PR

Geniet van sport en gezelligheid tijdens Keppelrun

Sport

HOOG KEPPEL - Komende zondag vindt de 14e editie van de Keppelrun. Een gezellige en goed georganiseerde hardloopwedstrijd dwars door het fraaie Achterhoeks coulisselandschap en door de dorpskernen van Hoog- en Laag-Keppel leidt. Onderweg ervaren de hardlopers de rust en de schoonheid van de natuur en komt de historie tot leven. 

De afstanden om te lopen zijn 1 of 2,5 (nieuw), 5 of 10 kilometer, met start en finish in het dorp Hoog-Keppel. Het startschot van de Keppelrun klinkt om 10.00 uur voor de 2,5 km HC’03-loop, 10.30 uur voor de Bronckhorst Tandartsen 5 km-loop en om 11.30 uur voor de Coffee Fresh Westhoff 10 km-loop. Om 13.00 uur start de Achterhoek Nieuws Jeugdloop, in 4 verschillende leeftijdscategorieën: 4-5 jaar (500m), 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10-11-jaar (1 km). De kinderen in de leeftijdscategorieën 4-5 en 6-7 jaar mogen onder begeleiding van ouders lopen.

Het hardloopevenement wordt mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan 100 vrijwilligers uit de directe omgeving en de samenwerking met de Hessenhal, het Hessenbad, de Keppelse Golfclub, muzikanten en betrokken sponsoren. Na afloop kunnen deelnemers een gratis duik nemen in het 24 graden water van het mooie Hessenbad. Bij de Hessenhal staan diverse standjes met onder andere lekkernijen en langs het parcours staan muziekbandjes die zorgen voor een heerlijke sfeer. Doe mee of kom een kijkje nemen als toeschouwer, echt een leuke belevenis.

2,5 en 5 kilometer parcours over golfbaan
Bij de Keppelrun staat sportiviteit, gezondheid en gezelligheid voorop. En natuurlijk vindt er ook een tijdregistratie plaats. De route geeft spannende doorkijkjes, waar boerderijen, bos, weilanden en akkers elkaar afwisselen. Het parcours heeft bewezen dat snelle tijden mogelijk zijn. De Keppelrun staat bekend om de gemoedelijke sfeer en is voor jong en oud. Het parcours van de 2,5 km en 5 km is geweldig mooi, de lopers gaan gedeeltelijk over en langs de banen van de Keppelse Golfclub, een unicum in Nederland. Kortom, met de Keppelrun geniet je van een afwisselend en uitdagend hardloopparcours.

Inschrijving
Meedoen? Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 10 juni 23.59 uur. De kosten voor deelname aan deze wedstrijd bedragen 3 euro voor de jeugdloop, 5 euro voor de 2,5 km loop, 10 euro voor de 5 km-loop en 12 euro voor de 10 km-loop. Er is geen na-inschrijving mogelijk.

Alle deelnemers ontvangen dit jaar een unieke herinneringsmedaille en leuke extra’s waaronder cadeauvouchers voor een gratis golfclinic, kortingsbon voor hardloopschoenen en gratis entree tot openluchtzwembad Hessenbad. Ook ontvangen deelnemers digitaal een certificaat en een videofilm met de eigen finish. Alle overige informatie en praktische zaken zijn te vinden op www.keppelrun.nl.

Teamsdeelname
Dit jaar is het ook weer mogelijk als team deel te nemen. Altijd al eens met familie, vrienden, collega’s, buren of sportteam de strijd aan willen gaan? Nu kan het! Naast een individuele tijd, strijden deelnemers ook mee voor de snelste teamtijd op de 2,5, 5 of de 10 kilometer. Een team bestaat uit 3 of 4 lopers, waarbij de snelste drie tijden meetellen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant