Deelnemers van de Graveltoertocht, van top tot teen onder de modder. Foto: Frank van Zeeburg

Deelnemers van de Graveltoertocht, van top tot teen onder de modder. Foto: Frank van Zeeburg

Veel modder bij de Graveltoertocht van VRTC de 8 Kastelrijders Vorden

Sport

VORDEN - Op 17 september organiseerde VRTC de 8 kastelenrijders uit Vorden wederom een Graveltoertocht welke redelijk werd bezocht. Helaas was er op meer deelname gerekend, waarbij de regen op zondagmorgen zeker een spelbreker was.

Nadat zaterdag de vrijwilligers onder schitterende omstandigheden de route met pijlen hadden uitgezet, en enthousiast terug kwamen, veranderde dat op de zondagmorgen. Door de vele regen van zaterdag op zondag waren sommige delen van de tocht veranderd in een zware blubbertocht. Toch trotseerden ruim 70 deelnemers de slechte weersomstandigheden bij de start. Helaas waren velen thuis gebleven, terwijl het na 8.30 uur toch droog was. Een gemiste kans! 

Men begon vol goede moed aan deze tocht, nadat ze zich in de kantine van de S.V. Ratti in de Kranenburg hadden ingeschreven, waarvoor de organisatie S.V. Ratti hartelijk bedankt voor de medewerking en het meedenken. 

De eerste 40 kilometers gingen in de richting van Ruurlo, Zelhem en het ‘Hengelse Zand’, waar bij het uiterste punt van de route een verzorgingspost was ingericht. Vol energie ging het daarna weer richting de startlocatie, waar de 40 kilometerrijders hun doel bereikt had, en de 80 kilometerrijders er nog eens 40 kilometers bij moest trappen. Dit deel van de route ging richting Barchem, Lochem en het ‘Groote Veld’, waar ook nog onderweg bij een verzorgingspost de energie bijgevuld kon worden.

Het gros van de deelnemers kwam na afloop van deze tocht bijna onherkenbaar over de finish. Velen zaten van top tot teen onder de modder. Nadat de fiets was afgespoten en sommige deelnemers zelfs gedoucht, kon men zich nog even opwarmen in de kantine onder het genot van een kopje koffie of een welverdiend drankje. De VRTC wil graag alle deelnemers, die ondanks het weer toch naar Vorden zijn gekomen hartelijk danken voor hun komst. 

28 oktober 2023 staat het ‘Oktoberfest – Vordens Mooiste’ op de agenda van de VRTC en ze hopen dan weer vele deelnemers te mogen verwelkomen.


www.vrtcvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord