De jubilarissen Bennie Bokstart (l) en Henk Meijerink (r) met hun partners Betsie en Minie met in het midden voorzitter Bert Fokkink. Foto: PR

De jubilarissen Bennie Bokstart (l) en Henk Meijerink (r) met hun partners Betsie en Minie met in het midden voorzitter Bert Fokkink. Foto: PR

Henk Meijerink en Bennie Bokstart schieten al vijftig jaar bij ‘t Medler

Sport

VORDEN - Al vijftig jaar schieten ze bij Schietvereniging ‘t Medler: Henk Meijerink uit Vorden en Bennie Bokstart uit Ruurlo. Het tweetal werd daarvoor zaterdagavond gehuldigd tijdens de jaarlijkse feestavond in clubgebouw Samen Sterk van Touwtrekvereniging Vorden. Uit handen van voorzitter Bert Fokkink ontvingen beide jubilarissen een wandklok met inscriptie van het verenigingsembleem. Hun partners kregen een bos bloemen.

Door Jan Hendriksen

Henk Meijerink (68) en Bennie Bokstart (64) werden in 1974 lid van Schietvereniging ’t Medler die sinds de oprichting in 1970 haar onderkomen heeft bij Touwtrekvereniging Vorden. Op de erepenning van de regionale Schietbond Oost-Gelderland zullen beiden nog een jaartje moeten wachten, wat ze werden pas een jaar later aangemeld.
Schietvereniging ’t Medler telt op dit moment 22 leden. Samen met Schietvereniging Raakt Altijd Wat (RAW) uit Wichmond, die ook op donderdagavond gebruik maakt van het schietlokaal op ‘t Medler, zijn er dertig leden. "RAW beschikte op een gegeven moment in Wichmond niet meer over een eigen schietlocatie. Zodoende is deze club een aantal jaren geleden bij ons terechtgekomen en ingestroomd. En dat bevalt de schutters en ook ons prima", aldus secretaris Dewalt Meijerink van Schietvereniging ‘t Medler.
Bij ‘t Medler wordt er met luchtgeweren geschoten. Dat is een relatief goedkope tak van de schietsport. En ook wat wetgeving en veiligheidseisen betreft is luchtdrukschieten wat minder ‘streng’ dan vuurbuksschieten.

Nieuwe leden
Heeft men interesse in de schietsport dan is men op donderdagavond vanaf 20.15 uur van harte welkom om tijdens de wekelijkse schietavond vrijblijvend kennis te komen maken met Schietvereniging ‘t Medler. “Een afspraak is niet nodig, iedereen is welkom. We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden voor onze vereniging”, aldus secretaris Meijerink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Noord