In alle vroegte met de witte waas van vrieskou over de weilanden ging de Oranjewandeling van start. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

In alle vroegte met de witte waas van vrieskou over de weilanden ging de Oranjewandeling van start. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Eerste Oranjewandeling Vierakker-Wichmond geslaagd

Sport

VIERAKKER-WICHMOND - De eerste editie van de Oranjewandeling georganiseerd door Oranje Comité Vierakker- Wichmond op zondag 28 januari is een mooi succes geworden. Bijna 225 wandelaars verschenen aan de start.

Het mooie weer was zeker een belangrijk element waardoor veel wandelliefhebbers de weg naar camping ’t Boshuis konden vinden. In alle vroegte met de witte waas van vrieskou nog over de weilanden vertrokken de dertien wandelaars die de langste afstand over 24 kilometer gingen afleggen. De bevroren ondergrond maakte het wandelen over de klompenpaden langs de Vierakkersche Laak en over weilanden nog redelijk aangenaam.
Later in de ochtend bij de start van de middellange afstand van 14,5 kilometer was de zon al volop aanwezig en werd de ondergrond zachter. Het maakte de wandeling relatief zwaar. Mede daardoor hebben veel wandelaars genoten van thee en koffie met cake bij de Theetuin in Vierakker die speciaal voor deze gelegenheid geopend was. Zo’n kleine honderd wandelaars volbrachten de middellange route volbracht en kwamen met voornamelijk lachende gezichten bij de finish. Opvallend was het aantal fanatieke kinderen dat meedeed aan de reguliere afstand van 8,5 kilometer terwijl er ook een kortere kinderwandeling was uitgezet. Zij zorgden allemaal voor een kleurrijke beeld in het landschap van Vierakker.
Meer foto’s op de website.


www.achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Noord