Topscorer Lynn Hartman is de verdediging van Keyenburgse Boys VR1 te snel af. Foto: Mark Zelle - Matchshots
Topscorer Lynn Hartman is de verdediging van Keyenburgse Boys VR1 te snel af. Foto: Mark Zelle - Matchshots

Uitstekend weekend v.v. Vorden ondanks verlies Vorden 1

Sport

VORDEN - Afgelopen weekend begon voor alle juniorenteams en de lagere senioren de 2e helft van de competitie en kwamen dus veel teams voor het eerst in actie in het kalenderjaar 2024. Uiteindelijk kwamen van de 27 competitie-elftallen er 24 in actie en hiervan wonnen maar liefst 21 teams hun wedstrijd. Alleen twee jeugdteams en Vorden 1 moesten een nederlaag accepteren en vooral voor het vlaggenschip van de v.v. Vorden was dit een bittere pil. Aangezien concurrent DCS in de 13e speelronde van de 2e klas KNVB (zo) verrassend won van Leones (Beneden-Leeuwen) zakten de geel-zwarten zelfs een plek op de ranglijst en nemen zij nu de 11e plaats in. Over twee weken, op zondag 18 februari, wordt de belangrijke inhaalwedstrijd in Druten tegen DIO gespeeld en aangezien deze club op de 12e plaats staat is dit een ware degradatiekraker.

Jeugd v.v. Vorden
Naast de JO13-1 en JO17-1, wiens beide wedstrijden werden uitgesteld, kwamen alle 10 juniorenteams in actie, inclusief de drie meidenteams. Alle teams wonnen hun wedstrijd, waarbij er knappe overwinningen van de JO19-2 en JO15-2 en JO13-2 waren te noteren. De JO19-1 kwam in de hoofdklasse in actie tegen WVV JO19-1 en lieten direct zien dat zij vol met ambitie de voorjaarscompetitie wilden aanvangen: 5-1 winst. Ook de drie meidenteams begonnen sterk aan de 2e helft van de competitie, want zowel de MO13, MO15 als de MO20-1 wonnen hun wedstrijd.

Senioren v.v. Vorden
Alleen koploper Vorden 6 kwam niet in actie, maar voor de rest moesten alle teams voor het eerst in 2024 de wei in. En zowel het 2e elftal, 3e, 4e, 5e als het 7e elftal wonnen hun wedstrijd. Vorden 3, 4 en 6 blijven zodoende bovenaan staan in hun competitie en Vorden 2 staat op een keurige 2e plaats met slechts 2 punten achterstand op koploper Lemelerveld 2 in de res. 2e klas KNVB. Ook de beide damesteams van v.v. Vorden wisten deze zondag te winnen en Vorden VR1 continueerde hiermee haar koppositie, al heeft achtervolger Warnsveldse Boys VR1 nog steeds de beste papieren.

Vorden 1
Vorden 1 wist jammer genoeg deze fraaie reeks aan overwinningen in dit weekend geen vervolg te geven. Heel lang leek het op een verdiend 1-1 gelijkspel te eindigen, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd werd er toch nog een cornerbal met het hoofd tot de winnende treffer omgezet voor de thuisclub. Vorden 1 was net voor de rust op gelijke hoogte gekomen door een benutte penalty van Koen Oosterhuis. In de tweede helft kregen de vordenaren nog enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar zowel invaller Nick Ziggers (hij verving in de 1e helft de geblesseerd geraakte Sander Visschers) als Gijs van der Veen konden niet voor de 2e treffer van v.v. Vorden zorgen. Komende zondag is Vorden 1 vrij (Carnaval) en op zondag 18 februari staat dus de belangrijke wedstrijd tegen DIO op het programma in Druten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Noord