De TTV is volop in training tijdens de vrijdagavonden in februari. Foto: Damon Teerink

De TTV is volop in training tijdens de vrijdagavonden in februari. Foto: Damon Teerink

Touwtrekvereniging Vorden organiseert proeftrainingen in februari

Sport

Touwtrekvereniging Vorden organiseert proeftrainingen in februari

VORDEN - Nu februari is aangebroken, kondigt de Touwtrekvereniging Vorden proeftrainingen aan. Elke vrijdagavond in februari organiseert de vereniging een proeftraining op haar locatie in buurtschap Medler, van 19.00 tot 20.00 uur. Een ieder is welkom om te ervaren wat deze sport te bieden heeft, en zo hoopt de vereniging de interesse in touwtrekken te vergroten.

Door Damon Teerink

Touwtrekken is een eeuwenoude sport, met een geschiedenis van honderden, zo niet duizenden jaren. Tussen 1900 en 1920 was het zelfs een Olympische sport. Bij touwtrekken strijden twee teams van zes tot acht personen, elk met hun aangewezen positie aan het touw. De teams trekken zo hard mogelijk, en het team dat het dik gevlochten touw vier meter naar achteren weet te trekken, wordt de winnaar. Dat touwtrekken een heuse teamsport is moge duidelijk zijn. Zo wordt de sport veel beoefend in de regio, maar ook internationaal. Een spel dat veel inzicht vergt, waarbij spierballen, doorzettingsvermogen en samenspel een essentiële factor zijn. Binnen de sport kun je al gauw klaarstomen voor een eventuele optreden tijdens een groot evenement op Europees of wereldniveau. Dit gaat natuurlijk gepaard met veel trainen maar ook veel plezier met de teamleden.

Eerste proeftraining een feit
Op vrijdag 2 februari organiseerde de Touwtrekvereniging haar eerste proeftraining van de maand. De mannen van TTV trainden in een speciaal ingerichte schuur naast het clubhuis, wat het mogelijk maakt om ook in de winterperiode binnen te trainen. Na afloop toonden de vermoeide maar blije gezichten het succes van de aftrap voor de Vordense Touwtrekvereniging.

Kennismaken met touwtrekken
Deze maand zal er elke vrijdag een proeftraining plaatsvinden bij de TTV. De eerstvolgende sessie is gepland op vrijdag 9 februari en vindt plaats in de nabijheid van het clubhuis aan Ruurloseweg 110. Tijdens deze training krijg je de kans om de fijne kneepjes van het touwtrekken te leren en wordt er gewerkt aan zowel conditie als kracht. Deze training is toegankelijk voor zowel jong als oud, man en vrouw, waarbij de vereniging de sport graag aan een breed publiek wil introduceren.

De mannen van TTV in actie.Foto: Damon Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Noord