Het team van Vorden 3 na de gewonnen wedstrijd tegen Sp. Lochem 4, laat zich huldigen als kampioen van de res. 6e klas KNVB. Foto: Mark Zelle - Matchshots
Het team van Vorden 3 na de gewonnen wedstrijd tegen Sp. Lochem 4, laat zich huldigen als kampioen van de res. 6e klas KNVB. Foto: Mark Zelle - Matchshots

Vorden 3 kampioen en Vorden 1 ongelukkige nederlaag tegen Varsseveld

Sport

VORDEN - Het was een prachtige voetbalzondag op het Europlanit Buitensportpark in Vorden, waar het 2e elftal ‘s ochtends haar koppositie behield in de res. 2e klas, de dames van VR1 en VR2 beide keurig 3 punten behaalde en het 3e elftal ‘s middags om 14.00 uur na een 6-2 overwinning op concurrent Lochem 4 het kampioenschap behaalde. Alleen de zure en onterechte nederlaag van Vorden 1 tegen Varsseveld gooide roet in het eten en zorgde voor teleurstellende gezichten bij de vele geel-zwarte spelers en supporters van Vorden.

Vorden 3 kampioen
Het 3e elftal is onder leiding van de trainers Rutger Wullink en Jordi Houwen en leider/coach Dick Zelle en verzorger Willem Post afgelopen zondag door een 6-2 overwinning op concurrent Sp. Lochem 4 kampioen geworden in haar klasse.

De jeugdige ploeg speelt nu voor het vierde achtereenvolgende seizoen met elkaar en sinds vorig seizoen als 3e elftal en konden na winst op de directe concurrent dus nu de vlag in de top hangen. Met een gemiddelde leeftijd van 22-23 jaar won de 19-koppige selectie van de enig overgebleven concurrent en kan aanstaande maandag bij winst of gelijkspel ook nog eens ongeslagen het seizoen beëindigen. Door doelpunten van Jart Lucassen, Pelle Hoppen (2x), Bart Jansen, Kasper Weenk en Bram Makkink werd het een eclatante overwinning en kon dus ook gesproken worden van een meer dan terechte kampioen.

Vorden 1 verliest ongelukkig van Varsseveld 1
Vorden 1 is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen concurrent Varsseveld te winnen. In tegendeel, want geheel tegen de verhoudingen in, moest er zelfs een 0-1 nederlaag geincasseerd worden, want door een wonderschoon afstandsschot werd in de 77e minuut deze gelijkwaardige strijd beslist.

Vorden 1 moet nu nog twee wedstrijden spelen en heeft nog minstens 4 punten nodig (en wellicht zelfs 5 of 6) om een kans te maken op de veilige 8e plaats. Van de volgende ploegen Schalkhaar (27), Vorden (28), DCS (30), Beuningse Boys (31), Trekvogels (31) en Markelo (32 en wedstrijd meer) zullen er drie mee moeten doen om de nacompetitie voor twee plekken in de 2e klas. Vorden speelt 2e pinksterdag uit tegen Trekvogels (Nijmegen) en zondag 26 mei thuis tegen DIO.

Maandag 2e pinksterdag - Kampioensdag?
Het 2e elftal van v.v. Vorden staat na de overwinning op Reunie 2 (5-1) bovenaan in de res. 2e klas KNVB. Komende maandag speelt het in en tegen Lemelerveld 2 en bij winst kan het kampioenschap gevierd worden.

Ook het 4e elftal van v.v. Vorden kan maandag kampioen worden, wanneer er thuis tegen de enig overgebleven concurrent minstens een gelijkspel wordt behaald. Tenslotte heeft ook Vorden VR1 nog een kans op het kampioenschap, maar dan zal het wel moeten winnen van de nummer 1 Warnsveldse Boys 1. 

Tenslotte heeft ook het 5e elftal van Vorden nog kansen op een kampioenschap, maar zij zijn wel afhankelijk van concurrent Holten. Wanneer deze ploeg namelijk haar wedstrijd wint, dan kan Vorden 5 niet meer de 1e plaats bereiken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant