Visualisatie van de nieuwe rotonde op de Weg naar Voorst die de wijk De Hoven en de Tondensestraat gaat aansluiten op de nieuwe rondweg. Beeld: Provincie Gelderland

Visualisatie van de nieuwe rotonde op de Weg naar Voorst die de wijk De Hoven en de Tondensestraat gaat aansluiten op de nieuwe rondweg. Beeld: Provincie Gelderland

Weg naar Voorst (N345) 2,5 week dicht tussen De Hoven en Empe

Vervoer

ZUTPHEN/VOORST - Provincie Gelderland voert tussen maandag 12 september tot en met vrijdag 30 september 2022 werkzaamheden uit om de rotonde ter hoogte van de Tondensestraat aan te sluiten op de Weg naar Voorst (N345). Ook vinden er werkzaamheden plaats om het fietspad om de rotonde heen te leggen. De rotonde maakt straks deel uit van de nieuwe rondweg N345 De Hoven/Zutphen. Doorgaand verkeer tussen De Hoven en Empe wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de A1, N348 en N345. Fietsers worden tijdens de werkzaamheden aan het fietspad bij de rotonde via borden omgeleid naar de overkant van de weg. 

Rotonde Weg naar Voorst
Al in juli 2021 realiseerde de provincie ter hoogte van de Tondensestraat en de Weg naar Voorst deze rotonde. Nu wordt deze rotonde aangesloten op de huidige provinciale weg (Weg naar Voorst, N345) tussen Empe en De Hoven. Pas eind 2022 kan verkeer vanaf de rotonde de rondweg op rijden, omdat dan de rondweg klaar is. Tot die tijd blijft het verkeer vanaf de rotonde via de woonwijk De Hoven rijden.

Omleiding doorgaand verkeer 
Tijdens de werkzaamheden is de Weg naar Voorst afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Kanonsdijk in De Hoven tot aan de Emperweg in Empe. Dit is nodig om de werkzaamheden veilig uit te voeren en om problemen te voorkomen met vrachtwagens die moeten keren.

Doorgaand verkeer moet rekening houden met een flinke omleidingsroute. Verkeer vanuit Zutphen of Brummen richting Apeldoorn wordt omgeleid via de nieuwe brug in Zutphen naar de A1. Verkeer vanuit Apeldoorn richting Zutphen en Brummen gebruikt de omleidingsroute via de A1, N348 en N345. 

Bestemmingsverkeer en aanwonenden
Voor aanwonenden en bestemmingsverkeer is de Weg naar Voorst de gehele periode bereikbaar vanaf De Hoven tot en met de Sprabanenweg (De Hoven) en vanaf Empe tot aan de Tondensestraat. Het wegvak tussen deze twee straten is volledig afgesloten.

Meer informatie
Actuele informatie over de werkzaamheden aan de rondweg staat op website www.gelderland.nl/N345-dehoven. Op www.bereikbaargelderland.nl staat actuele informatie over afsluitingen en omleidingsroutes. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant