Afbeelding

Hamertenen en pijnklachten

Zorg

Een hamerteen is een standsafwijking van de teen waarbij het eerste en/of tweede kootje van de teen gebogen staat. Hierdoor gaat de teen in een geklauwde positie staan, de zogenaamde hamer- of klauwstand. Hamertenen komen vooral voor bij de middelste drie tenen. Door de foute teenstand kunnen er klachten ontstaan aan de bovenzijde van de teen door wrijving met de schoen. De topjes van de tenen worden als het ware in de grond gedrukt en kunnen pijnlijk aanvoelen. Een andere klacht die vaak ontstaat, is de vorming van eelt en pijnlijke likdoorns.

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van hamertenen. Het kan aan niet goed passend schoeisel liggen. Ook een verkeerde voetstand kan de veroorzaker zijn. Denk bijvoorbeeld aan een doorgezakte voet, holvoet of platvoet. Er zijn ook een aantal medische aandoeningen die hamertenen kunnen veroorzaken, zoals reuma en diabetes.

Afspraak maken? 
Wilt u graag meer informatie en/of een afspraak maken met een van onze podotherapeuten? Maak dan gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt via onze website of bel naar 085 053 00 33. Onze medewerkers staan van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur voor u klaar. 

Bij u in de regio zitten wij o.a. gevestigd in:
Winterswijk, Lichtenvoorde, Dinxperlo, Doetinchem, ‘s-Heerenberg, Steenderen, Zutphen, Duiven en Deventer. Daarnaast hebben wij recent drie nieuwe locaties geopend in: Borculo, Zevenaar en Groenlo. Scan de QR-code om de dichtstbijzijnde locatie bij u in de buurt te zoeken.

Website: www.podotherapiehermanns.nl
E-mail: info@depodo.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Podotherapie Hermanns. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant