Foto: Gelre Ziekenhuizen
Foto: Gelre Ziekenhuizen

Afdeling verloskunde Gelre Zutphen sluit per direct haar deuren

Zorg

ZUTPHEN - De Raad van Bestuur heeft helaas het besluit moeten nemen om de afdeling Verloskunde in Gelre Zutphen per direct (24 april) te sluiten. Het verzuim is opgelopen naar bijna 50%. Daarmee is ondanks dat de medewerkers zich enorm hebben ingezet een situatie van overmacht ontstaan. Het lukt niet langer een personele bezetting te organiseren die nodig is om de veiligheid, kwaliteit en continuïteit van zorg te waarborgen. 

Geen bevallingen en spoedopnames meer in Zutphen
Zwangeren en kraamvrouwen die nu nog in Gelre Zutphen liggen, krijgen de zorg die ze nodig hebben. Dit loopt door t/m woensdagmiddag. Er vinden per direct geen bevallingen of (spoed)opnames van zwangeren meer plaats. Patiënten kunnen t/m woensdagmiddag nog wel voor spoedconsulten terecht.

Voor een bevalling of spoedopname vanwege de zwangerschap verwijzen wij zwangeren door naar Gelre Apeldoorn. Of zij kunnen eventueel naar één van de omliggende ziekenhuizen. 

Gewone zwangerschapscontroles, (acute) gynaecologische zorg en (spoed)zorg voor kinderen in Zutphen gaan op volle sterkte door
Voor de gewone zwangerschapscontroles kunnen zwangeren, ook na het stoppen van de afdeling verloskunde, nog steeds in Gelre Zutphen terecht. Bovendien kunnen vrouwen hier onverminderd terecht voor alle (acute) gynaecologische zorg en gynaecologische spoedconsulten. Ook kinderen (en hun ouders) kunnen voor al hun zorgvragen naar Zutphen blijven komen.

Klinisch verloskundige bereikbaar voor overleg
De klinisch verloskundige blijft tot maandag 24/7 per dag bereikbaar voor overleg en opvragen van informatie voor de eerstelijns verloskundigen en patiënten die onder controle van het ziekenhuis staan. Ook is uiteraard de dienstdoende gynaecoloog bereikbaar. We gaan kijken hoe we de bereikbaarheid daarna gaan organiseren en informeren betrokkenen zo snel mogelijk hierover.

Voor de verloskundige consulten, opnames en (poli)klinische bevallingen kunnen zwangeren terecht bij Gelre Apeldoorn (dienstdoende verloskundige), waar de capaciteit volledig op orde is. Of de zwangere kan eventueel bij één van de omliggende ziekenhuizen terecht. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant