Afbeelding

Tips voor wanneer je gaat vliegen deze zomer

Partnerbijdrage

Het is zomer en dat betekent dat veel mensen van plan zijn om op vakantie te gaan. Als je van plan bent om te vliegen, dan heb ik hier een aantal handige tips voor je om ervoor te zorgen dat je reis soepel verloopt. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of voor het eerst gaat vliegen, deze tips zullen je helpen om goed voorbereid op reis te gaan. Zo kan het in veel gevallen handiger zijn om een handbagage koffer 55x40x20 mee te nemen, zodat je niet hoeft te wachten bij de bagageband. Kortom, allerlei handige tips dus.

Zorg voor een goede voorbereiding

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit begint met het controleren van je paspoort, visum en andere reisdocumenten. Zorg ervoor dat alles up-to-date is en dat je alle benodigde papieren bij je hebt. Daarnaast is het ook verstandig om ruim op tijd naar de luchthaven te gaan. Zo voorkom je stress en heb je voldoende tijd voor eventuele controles en procedures. Vooral wanneer je naar een land buiten de EU gaat en je te maken krijgt met de paspoortcontrole, kan het in bepaalde gevallen soms wat langer duren. Zorg er dus voor dat je alle papieren in orde hebt en ook zorgt dat je tijdig op de luchthaven aanwezig bent.

Handbagage en koffer

Denk goed na over wat je meeneemt in je handbagage en koffer. Het is verstandig om belangrijke documenten, medicijnen en waardevolle spullen in je handbagage te bewaren. Zo heb je ze altijd bij de hand. Vergeet niet dat er bepaalde regels gelden voor vloeistoffen in je handbagage, dus zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt. Zo hebben alle grote maatschappijen, waaronder ook Easyjet handbagage regels waaraan je je moet houden. In je koffer kun je kleding, toiletartikelen en andere benodigdheden meenemen. Let op het gewicht en de afmetingen van je koffer, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het inchecken.

Voor vertrek

Voordat je gaat vliegen, zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele reisadviezen en veiligheidsmaatregelen op je bestemming. Daarnaast is het verstandig om online in te checken en je boardingpass uit te printen of deze op je telefoon op te slaan. Dit bespaart tijd en gedoe op de luchthaven. Vergeet ook niet om eventuele speciale wensen, zoals een stoelvoorkeur, door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vaak dien je enkele dagen voor vertrek een stoel te reserveren, omdat je anders het risico loopt dat je niet bij elkaar zit.

Op de luchthaven

Eenmaal op de luchthaven is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regels en procedures. Volg de aanwijzingen van het personeel op en let goed op eventuele bewegwijzering. Als je tijd over hebt, kun je prima even wat gaan drinken in een van de lounges of winkelen in de taxfree shops. Vergeet niet om op tijd bij de gate te zijn, zodat je vlucht niet mist. Nu heb je vaak voldoende tijd om even rond te lopen op de luchthaven, maar is het in het geval van Schiphol vaak wel even lopen naar de gate.

Bij aankomst

Als je eenmaal bent geland, volg dan de aanwijzingen op de luchthaven om je bagage op te halen en eventueel langs de douane te gaan. Zorg ervoor dat je je paspoort en andere reisdocumenten bij de hand hebt. Buiten de luchthaven kun je een taxi nemen of gebruikmaken van het openbaar vervoer of een huurauto als je deze hebt gereserveerd, om naar je accommodatie te gaan. Belangrijk is vooral dat je geniet, want het is tenslotte vakantie!

Dit artikel wordt u aangeboden door thebagstore.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord