Lezing over boek Dolf Ruesink

Algemeen

WINTERSWIJK - Met de nodige coronavertraging kan nu eindelijk de lezing van Dolf Ruesink over zijn boek ‘Bewaar de herinnering, peuter, puber en provo in de jaren 50 en 60’ worden gehouden. Gekozen is voor twee sessies op donderdag 14 oktober om 14.30 en om 19.30 uur.

Telefoneren en televisiekijken bij de buren. Soep, aardappelen, vlees, groente en vla uit één bord eten. De kar met rammelende flessen waarmee de melkboer door de straat trok. Het was de soberheid en charme van de wederopbouwjaren in Nederland. Aan de hand van foto’s, brieven, tekeningen, schoolschriften, speelgoed, rapporten en z’n spaarbankboekje reconstrueert Dolf Ruesink (Winterswijk, 1952) op aandoenlijke wijze de memorabele jaren 50 en 60. Door de ogen van een peuter, puber en provo. De verhalen zijn een feest der herkenning. Goed voor een lach en een traan. Speelgoed maakte vader zelf omdat er in het arbeidersgezin geen geld was voor Sinterklaascadeaus. In de vakantie genoten de kinderen van simpel logeren bij opa en oma. ‘Bewaar de herinnering’ schetst de groei van welvaart, het afscheid van kolenkachel en mattenklopper, sterk veranderende waarden en normen, afbrokkeling van de verzuiling en de opmars van popmuziek, lange haren en protestgeneratie. Wie het leest, voelt zich weer jong.

De lezing is in de Museum Fabriek, Bedrijvencentrum Morsepoort, Laan van Hilbelink 6.10 in Winterswijk.

Er is al behoorlijk wat belangstelling voor, maar met name ’s avonds is er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven kan via www.vereniginghetmuseum.nl. Voor het bijwonen van de lezing is het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant