De huiswerkschool in Boba, Dominicaanse Republiek.
De huiswerkschool in Boba, Dominicaanse Republiek. Foto: Liesbeth Oukes

Erwtensoepactie Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek

Steenderen - Eind november startte de Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek de voorbereidingen om de erwtensoepactie te organiseren voor februari 2015. De erwtensoepactie is op 6 en 7 februari. Vrijdag 6 februari staan vrijwilligers van de stichting met warme en diepvriessoep op de markt in Steenderen en zaterdag 7 februari komen zij in de voormalige gemeente Steenderen met diepvriessoep aan de deur.

Twee mensen van de stichting bezochten in november 2014 de Dominicaanse Republiek en via hen kwam de vraag om deze keer soep te gaan verkopen voor de inrichting van de huiswerkschool in Boba.

Boba is een klein dorpje aan het strand in het noorden van de Dominicaanse Republiek, eigenlijk meer een verzameling armzalige visserhuisjes direct aan de vloedlijn.

De invloed van wind en zon in combinatie met het zoute water zijn in dit gebied extreem en dragen niet bij aan een lange levensduur van de schamele houten huisjes die bedekt zijn met roestende golfplaten. Er wonen heel veel kinderen met hun ouders, die zo goed en kwaad als het gaat de kost proberen te verdienen met vissen.

De kinderen krijgen na schooltijd in een lokaaltje naast het kerkje hulp bij het maken van hun huiswerk. Thuis is er onvoldoende ruimte en geen mogelijkheid om huiswerk te maken.

Het lokaaltje is nog maar half ingericht, er is gebrek aan tafels, stoelen en leermiddelen.

Scholing staat aan de basis van een zelfstandig leven

De stichting zou graag deze kinderen de mogelijkheid geven om in een goede omgeving met de juiste middelen aan hun toekomst te werken. Scholing staat aan de basis van een zelfstandig leven.

Net zoals in voorgaande jaren wordt deze actie ondersteund door Wilde Ganzen die de opbrengst van de actie vermeerdert met 55 procent.


www.domrep.nl