De Remigiuskerk gezien vanuit de lucht. Foto: Liesbeth Oukes
De Remigiuskerk gezien vanuit de lucht. Foto: Liesbeth Oukes Foto: Gerwin Nijkamp

Gevraagd: foto's Remigiuskerk Steenderen

Steenderen - In november 2014 is de Remigiuskerk in Steenderen overgedragen aan de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Een plaatselijke commissie (P.C.) heeft nu de taak om de kerk ook voor andere doeleinden beschikbaar te maken. De kerkelijke gemeente blijft de grootste huurder en gebruiker, maar om de kerk exploitabel te maken, is het van belang om het gebruik te verbreden. De PC denkt daarbij bijvoorbeeld aan exposities, lezingen, tentoonstellingen e.d.

Ook is het mogelijk voor een ieder die de kerk als beeldbepalend en waardevol monument voor het dorp wil behouden, om donateur te worden van de SOGK. Als dank voor dat donateurschap zult u als donateur een set met foto-kaarten met foto's van de kerk in Steenderen ontvangen.

Voor het samenstellen van deze fotoserie doet de commissie een beroep op u als amateur-fotograaf. Hebt u mooie foto's van de kerk in uw bezit of slaagt u er in om op korte termijn interessante foto's te schieten, dan mag u deze insturen. Mocht u foto's van het interieur willen maken, dan kunt u voor de sleutel van de kerk contact opnemen met Jan Bijvank, tel. 06-29585779. Hiermee maakt u kans dat één van uw foto's gebruikt gaat worden voor de kaartenset!

Fotobestanden graag insturen vóór 17 februari 2015 naar:
j.bijvank@weevers.nl


Jacqueline 50 jaar

Hengelo - Wie deze dagen over de Lankhorsterstraat rijdt kan er niet omheen. De hele tuin van Jacqueline staat staat vol met Sara's.

En dat Jacqueline graag in bad zit is ook te zien, want er staat zelfs een heuse badkuip met een Sara. Ook dat deze Sara van gezelligheid,een grapje en een dolletje houdt komt hier ook tot uiting. Het was afgelopen zaterdagavond dan ook een gezellige boel.


Fysiotherapeut Axel Verheij verlaat Jentha

Hengelo - Axel Verheij is nog druk aan het werk in de buitendienst van fysio en manuele therapiepraktijk Jentha in Hengelo.

De praktijk voor fysio en manuele therapie Jentha is een voortzetting van praktijk H. Hiemcke, die gevestigd was bij villa Jentha. Eenmaal verhuisd naar de huidige locatie bleef de praktijknaam behouden.

Zijn werk als fysiotherapeut in Hengelo begon in juli 1980 aan de Beatrixlaan. "In 1999 werd H. Hiemcke opgevolgd door Ton van Walstijn en hebben we de praktijk samen voortgezet," vertelt Axel Verheij. "Vier jaar geleden zijn we wegens ruimtegebrek verhuisd naar de Kampstraat." Meerdere disciplines hebben zich in de loop der jaren ook hier gevestigd, onder andere huisarts Nico Eyck, waardoor het een gezondheidscentrum is geworden.

Geleidelijk breidde de praktijk zich uit en nu werken er meerdere fysiotherapeuten met elk hun eigen specialisme. Er is meer vraag naar fysiotherapie. Dit komt onder andere door de vergrijzing, stress en sportblessures. Ook is er maatschappelijk meer aandacht voor gezondheid en welzijn.

Het is niet altijd nodig om via de huisarts te worden doorverwezen. "Er is al jaren directe toegankelijkheid. Mensen kunnen zonder verwijzing komen, wij doen een screening, nemen een patiënt in behandeling of verwijzen door naar de huisarts voor verder onderzoek. Het komt ook voor dat ik iemand na onderzoek doorverwijs naar een andere specialisatie."

Axel Verheij werkt voornamelijk in de buitendienst en behandelt de patiënten thuis en in de zorgcentra die bijvoorbeeld na een operatie niet naar de praktijk kunnen komen. "Dit maakte mijn werk door de jaren heen zeer afwisselend".

Nu gaat hij ermee stoppen. "Er is veel verandert in de loop der jaren. Verslaglegging van de behandelingen vraagt veel computerwerk, waardoor ik soms het gevoel heb dat ik minder tijd aan mijn patiënten kan besteden. De laatste weken loopt Femke Versteegen mee, zij neemt mijn patiënten over."

"Na 37 jaar mij ingezet te hebben voor mijn patiënten is het nu tijd voor een nieuwe generatie! Ik wil mijn patiënten bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen al die jaren en wens het nieuwe team van Jentha veel succes toe in de toekomst."


Afbeelding