Een groot aantal prinsen, dansmarietjes en raadsleden kwamen naar de Residentie.
Een groot aantal prinsen, dansmarietjes en raadsleden kwamen naar de Residentie. Foto:

Carnavalsvereniging viert 50-jarig bestaan

Reünie Keidarpers succes

Keijenborg - Vrijdag j.l. vierden de cv. de Keidarpers hun 50-jarig bestaan. Het was een feestelijke boel in Coens Tapperij die rijkelijk en bont versiert was.

Al enkele maanden waren de gesprekken en voorbereidingen in volle gang om het tot een geslaagd feest te maken en dat is erg goed gelukt. Er waren 64 oud-Keidarpers uitgenodigd waarvan er 54 ten tonele verschenen, een groot aantal prinsen, dansmarietjes en raadsleden waren naar de Residentie van de Keidarpers gekomen. Het officiele programma liep van 18.00 tot 21.30 uur waarna men zich verder in het feestgedruis kon storten. Door Prins Bram 2.0 werden er huldigingen verricht aan oud Prins Willie I en Prinses Marta, Jeugdprins Joost Jansen en Paul Seesing die namens de gemeente Brockhorst aanwezig was met een toespraak en felicitaties.
Er waren lovende woorden voor de initiatienemers en de nieuwe Keidarpers jeugd omdat ze er vol overgave de schouders onder hebben gezet om het Keidarpers carnaval weer op de kaart te zetten. Na een rondje bier werd door Prins Bram, Prins Willie en Prinses Anne 87 jaar, het buffet geopend. Veel oud Keidarpers zworven door de zaal op zoek naar oude bekenden waarbij de gedraaide videofilmpjes en de vele foto's een mooi hulpmiddel waren. De President wist nog verschillende oude verhalen en wetenswaardigheden over de Keidarpers te vertellen waarbij de Jeugd de schouders ophaalden en rest instemmend knikten…"Oh ja, wet i'j ut ook nog"
Langzaam overstemde het geluid van Feest DJ Martin met de Carnavals muziek het geheel en ging men in een grote Polonaise naar een bomvolle Tapperij waar veel origineel uitgedoste carnavalisten verder vierden tot in de vroege zaterdagmorgen. Een geweldige afsluiting van de 50 jaar Keidarpers Reünie maar nog meer een prachtige start van een heel nieuw tijdperk van Keidarpers jeugd. Vrijdag is er na vele jaren weer in samenwerking met de st. Bernardusschool een Kindercarnaval en zaterdag in Coens Tapperij het Keidarpers Kindercarnaval voor de kleintjes met een kleurrijk programma.