Goed of slecht ter been; de fietsen kunnen door iedereen gebruikt worden.
Goed of slecht ter been; de fietsen kunnen door iedereen gebruikt worden.

Bewoners van De Bleijke kunnen nu samen in beweging

Virtuele fietsruimte in De Bleijke

Hengelo - Uit onderzoek is gebleken dat bewoners in woonzorgcentra te weinig bewegen, driekwart van hen zou inactief zijn. Om dit tegen te gaan wil zorgorganisatie Markenheem dat bewegen structureel onderdeel uitmaakt van de verantwoorde zorg en ondersteuning van haar cliënten.

Medewerkers van De Bleijke hebben daarom een bijzondere activiteit ontwikkeld. Dankzij een financiële bijdrage van de Vrienden van De Bleijke is er een eerste stap gezet om cliënten op een ontspannen en gezellige manier samen in beweging te brengen. Op advies van de fysiotherapeut zijn er 5 stoelfietsen aangeschaft. En omdat fietsen met een doel spannender is, ontstond het idee om een echte fietstocht door Hengelo vast te leggen op film: Fietsen door Hengelo, welke tijdens het stoelfietsen afgespeeld kan worden. Medewerkers van Markenheem TV hebben de tocht vastgelegd. Inmiddels zijn de trapfietsen geplaatst en is er een televisie opgehangen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Wie zin in heeft, kan de route maken. In het voorjaar als alles bloeit, wordt er weer een nieuwe film gemaakt.
Omdat de fietsen door iedereen gebruikt kunnen worden, is dit een mooi startpunt om op een laagdrempelige en ontspannen manier aan beweging te doen. Verschillende cliënten hebben samen al de eerste kilometers afgelegd. Onlangs was de officiële opening. Cliënten hebben al volop gebruik gemaakt van de stoelfietsen en waren erg enthousiast.