Judith Woestenenk, Agnes Winkelman, Agnes Sannes, Henri Bulten en als invaller Henk Hoed zijn de trotse kampioenen.
Judith Woestenenk, Agnes Winkelman, Agnes Sannes, Henri Bulten en als invaller Henk Hoed zijn de trotse kampioenen.

HBC 1 recreanten kampioen

Hengelo - In een wedstrijd tegen Ruurlo R1 op 12 februari is HBC R1 kampioen geworden.

Het team bestaat uit Judith Woestenenk, Agnes Winkelman, Agnes Sannes, Henri Bulten en als invaller Henk Hoed.
Als het team 4-4 maakt, wordt het kampioen. Hiervoor zijn maar twee punten nodig. Trainer Eddy komt de wedstrijd bekijken en geeft ook nog wat aanwijzingen. Ook is er enthousiast publiek meegekomen.
De heren beginnen en zowel Henri als Henk maken er een mooie partij van, het worden 3 setters. Henri weet de partij te winnen en Henk verliest.
Agnes W. begint als 1e dame en start voortvarend aan de partij en wint de 1e set met 21-12. Dan de 2e set, ze denkt er iets te gemakkelijk over en loopt zo een achterstand op. Ze weet zich te herpakken en wint de 2e set met 21-9.
Agnes S. verliest haar partij maar haar spel wordt wel steeds beter. Alleen nu nog proberen het om te zetten in een winnende partij.

De herendubbel wordt een 3 setter, de 1e set verliezen ze nipt 22-20, de 2e set wordt gewonnen met 21-19. Dan nog een 3e set, deze gaat helemaal gelijk op maar tegen het einde is HBC toch te sterk en sluit winnend af met 21-17.

De Damesdubbel begint goed, de 1e set winnen zij met 21-14. Maar in de 2e set wordt geknoeid en verliezen de dames met 21-16. Judith en Agnes W willen toch zeker deze 3e set winnen, ze herpakken zich weer en het team wint met 21-16.
Dan de mixen; Henk speelt met Judith en het is nog even wennen als koppel, de 1e set gaat dan ook verloren. De 2e set gaat beter en die wordt dan ook gewonnen. Dus weer een 3e set, waarin ze elkaar goed aansporen. Het duo trekt de set naar zich toe en sluit hem winnend af. Henri met Agnes S spelen al langer samen en winnen zowel de 1e als ook de 2e set. HBC 1 recreanten wint met 6-2 van Ruurlo en is dus kampioen geworden in hun klasse. De T.C. was er om het team te feliciteren en een mooie bos bloemen aan te bieden. Na de wedstrijd was het tijd voor een borrel om samen met Ruurlo en de TC een borrel te drinken.


Nica Hubers wint zilver

Hengelo - Op zaterdagmiddag 14 februari vond de recreantenturnwedstrijd plaats in Sporthal De Kei te Warnsveld.

Namens Achilles won Nica Hubers in de categorie jeugd keuze, verrassend zilver. Een mooi resultaat voor zowel Nica als haar trainsters Betty Lassche en Bianca Lebbink.


Potgrondactie SV Quintus

Hengelo - Handbalvereniging SV Quintus is weer van start gegaan met de verkoop van potgrond, koemest en kunstmest. Prima kwaliteit potgrond voor kamerplanten en bloembakken. De gedroogde mest is geschikt voor gazon en border en kunstmest is ideaal voor zomerbemesting.

Alle inwoners van Hengelo krijgen een bestelformulier in de brievenbus. Het bestelformulier is ook te downloaden op www.svquintus.nl. Het formulier wordt op 12 maart door één van de leden bij u thuis opgehaald. Als u de leden heeft gemist, kunt u uw bestelling ook telefonisch doorgeven bij A. Lahuis, telefoon (0575) 520695, mailen naar info@svquintus.nl of inleveren op Waarleskamp 23. Uiteraard wordt uw bestelling bij u thuis bezorgd. Dit gebeurt op zaterdag 28 maart. Quintus bezort in Hengelo (inclusief buitengebied) en Keijenborg.


De meiden van Achilles met linksvooraan Nica Hubers.