Christelijk koor Inspiration uit Halle.
Christelijk koor Inspiration uit Halle. Foto:

In navolging van de EO, heeft Christelijk koor Inspiration ook een Passion

The Passion; indrukwekkende ervaring

Hengelo - In navolging van de populaire Passion van de EO, begon ook Christelijk Koor Inspiration uit Halle met een Passion. In 2014 was de eerste opvoering. "Wij waren verrast: ze hingen er met de benen uit!"

Op vrijdag 27 maart brengt Inspiration The PASSION in Hengelo, natuurlijk in de monumentale Remigiuskerk.
Passiespelen zijn al sinds de Middeleeuwen populair. Later kwamen daar de beroemde oratoria van Bach en anderen bij. Al deze voorstellingen beelden het lijden en sterven van Christus uit. Inmiddels zijn de Mattheüs Passion en The Passion van de EO, altijd opgevoerd in de periode voor Pasen, enorme publiekstrekkers.
Christelijk Koor Inspiration pakte de handschoen op en maakte een eigen Passion, die ze voor het eerst opvoerden in 2014. Annet Kranenburg van Inspiration: 'Het is natuurlijk een geweldig aansprekend verhaal om te zingen en te vertellen. Iedereen kent het lijdensverhaal, maar het is nog weer wat anders om het zélf uit te beelden en te zingen.'

Frank Boeijen, Marco Borsato, Queen
The PASSION door Inspiration bestaat, net zoals de Passion van de EO, uit eigentijdse songs en teksten die samen het aloude lijdensverhaal vertellen. "We gebruiken bekende en onbekendere nummers van onder anderen Frank Boeijen, Queen en Marco Borsato. Daartussen lezen we teksten voor die het verhaal vertellen. Net zoals bij de Mattheüs Passion is er een verteller. Sterker nog: wij hebben er twee, een man en een vrouw. Ook worden er beelden geprojecteerd, zodat het echt een totaalervaring wordt."

Een aangrijpend verhaal
Annet Kranenburg (42) begon op haar twaalfde bij Inspiration en is, afgezien van een paar jaar, sindsdien blijven zingen bij het koor. "Ik heb dus veel ervaring met allerlei concerten en optredens. Maar dít verhaal en déze liedjes zijn toch iets speciaals. Ikzelf speel de rol van Pontius Pilatus en ik probeer me echt in deze figuur te verdiepen.

Muziek kan mensen heel diep raken, en dat doen deze songs zeker. Ook al ken je de liedjes soms al, door het complete verhaal word je echt gegrepen. Dat hoorden we ook van ons publiek van vorig jaar. Wij kijken er naar uit om op 27 maart deze bijzondere ervaring ook met de Hengeloërs te delen."


20.00 uur, kerk open 19.30 uur
Entree: 7, 50 euro