Eijsvogels heeft een fascinatie voor glas dat in allerlei varianten aanspoelt.
Eijsvogels heeft een fascinatie voor glas dat in allerlei varianten aanspoelt. Foto:

Afgedankt consumptieglas dat aanspoelt in allerlei varianten en kleuren

Expositie glaswerk in bibliotheek

Hengelo - "Zonder scherven geen geluk!" Dat is het thema van de expositie van glaswerken, gemaakt door Jan Eijsvogels.

Hij vertelt zelf: "En toen kwam er iets heel anders op mijn pad, een verrassende hobby. Ik verzamel strandglas, tot nog toe aan de mediterrane zeestranden. Het gaat gewoon om afgedankt consumptieglas dat later weer aanspoelt in allerlei varianten: groot, klein, dik, dun, grof, fijn en in verschillenden kleuren. Al die stuk voor stuk bijeengeraapte glasstukjes worden langzamerhand kilo's. Na een spoelbeurt selecteer ik op grootte,        vorm, kleur etc. en dan is er mijn plan.
Het gegeven dat de mens zijn glas achterlaat, dat natuurelementen het terugwerpen in een continue cadans van wind en water, dat fascineert mij buitengewoon. Gedurende dat eindeloze proces ondergaat het glas een treffend natuurlijke polijsting en dat maakt het nog boeiender. In mijn werkstukken en figuraties lég ik het glas vlakuit, zét het rechtop of plaats het juist in een hellende positie, ook wel in combinatie met andersoortige materialen in gevarieerde bewerkingen. Mijn creaties zijn in compositie en vormgeving overwegend thematisch en abstract, maar soms ook gewoon decoratief."
Deze bijzondere glaswerk expositie kunt u bekijken tijdens de openingstijden van bibliotheek Hengelo. Dit kan tot en met vrijdag 3 april. Het adres: Sterreweg 10.