Vrijwilligers van het Burgemeester Kruijffbad Steenderen.
Vrijwilligers van het Burgemeester Kruijffbad Steenderen. Foto: Liesbeth Oukes

Twaalf vrijwilligers Burgemeester Kruijffbad halen EHBO-diploma

EHBO diploma vrijwilligers zwembad

Steenderen – Dinsdag 17 maart ontvingen maar liefst twaalf vrijwilligers van het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen hun EHBO diploma. Daar werd tijdens de vergadering even feestelijk bij stil gestaan. Bert-Jan Westendorp feliciteerde hen en overhandigde de diploma's.

Er zijn nu twaalf vrijwilligers met een EHBO diploma. Op een aantal vrijwilligers na, die deze avond niet aanwezig konden zijn, kregen zij tijdens de vergadering hun diploma's uitgereikt.
Deze mensen worden aankomende zomer bij het zwembad verder opgeleid tot toezichthouders door de vaste medewerkers van het Burgemeester Kruijffbad: Bert-Jan Westendorp, Heidi Vredegoor, Erna Jolink en Simone Cremers.
Als eerste vereiste moet de Toets Reddend Zwemmen worden afgelegd op zaterdagochtend 11 april, net voor de opening van het nieuwe zwemseizoen. De vrijwilligers zullen aanwezig zijn als het bad open is voor publiek en volgens rooster werken. Zij zijn altijd gekoppeld aan een gediplomeerd personeelslid en zullen nooit alleen aan het bad staan. Aan het einde van het seizoen zullen zij bekwaam genoeg zijn om zelfstandig als toezichthouders te gaan werken.

Het nieuwe zwemseizoen start op 11 april. Vanaf 13.00 uur zijn de zwemliefhebbers welkom voor hun eerste duik. Denk daarom nog even aan de voorverkoop die loopt tot en met 31 maart.