De band Covik in 1987.
De band Covik in 1987. Foto: PR

Covik, the Avalanche, Haze en Van Peelen 4 bands op reüniepodium bij Zaal Heezen

Bronckhorster Band-Reünie bij Heezen

Steenderen - Een Bronckhorster Band-Reünie-Avond bij zaal Heezen. Dat staat de bezoekers op 28 maart te wachten in Steenderen. Aanvang 21.30 uur.

De avond wordt georganiseerd door Heezen nadat er, tijdens diverse gesprekken over alle bands die daar in de loop van de jaren hebben opgetreden, ook ter sprake kwam dat er in al die jaren diverse bands zijn gestopt.
Zo ontstond het idee om een Band-Reünie-Avond te houden. Vier voormalige bands hebben zich voor deze gelegenheid aangemeld: Van Peelen, Haze, The Avalanche en Covik.

Covic
De uit Steenderen afkomstige rockformatie Covik maakte muziek uit de periode 1970 - 1980. Rock met af en toe een snufje punk.
De oprichters van de band waren destijds Gerard Wiecherink (gitaar), Jos Melchers (gitaar), Hans Masselink (bas) en Walter Rutten (drums). Niet veel later werd de band aangevuld met Ingrid Masselink en Edith Rutjes (zang). In de zomer van 1983 klonken de eerste noten over de velden van Covik. Die eerste jaren waren erg mooie jaren voor de bandleden met als hoogtepunten de jaarlijkse optredens op het tuinfeest. Het tuinfeest dat bekend staat in de regio als Covik's Tuinfeest. Met meer dan duizend bezoekers in de top-jaren rond 1990.
Na 10 jaar muziek maken werd er een punt gezet achter Covik. Walter Rutten speelde in Trace en Sjikkes, Jos Melgers in Dirty Herrie, Hans Masselink in Trace en Straw Dogs, Gerard Wiecherink in Johnny's Midlife Crisis. Dat de nostalgie van toen weer boven zou komen was slechts een kwestie van tijd.
Eind 2004 beleefde de band zijn 2de jeugd. Het repertoire van weleer inclusief de eigen nummers van de eerste jaren werden afgestoft en kwamen opnieuw tot leven. Deze eerste heroprichting duurde tot 2010. Nu is het 2015 en 32 jaar na oprichting van de band tijd om een reünie-optreden te verzorgen in de oude bezetting van 1983. Helaas is Walter Rutten overleden.
Covik speelt 28 maart, met naast de bovengenoemde leden van het eerste uur, ook met drummer Harry Angenend en zanger Dennis Arends. Voor deze avond staat de setlist bol van de jaren '70-'80 nummers, aangevuld met 3 eigen nummers met een hoog punk- en AC/DC gehalte.
De legendarische Achterhoekse rockcoverband The Avalanche begon haar carrière in 2003. Na zes jaren op de planken van vele kroegen, zalen en tentfeesten besloot de band er in 2009 een punt achter te zetten en zich individueel op andere muzikale projecten te gaan richten.Miranda Jansen, Renske Zenhorst, Eelke van Ark, Ruben Smits en John Berndsen spetteren nog éénmaal in deze samenstelling op het podium. Zij zullen covers brengen van Metallica tot Guns 'n Roses en van Within Temptation tot De Dijk.

Haze
Zo'n zeven jaar bestond de band Haze voordat zij in 2007 besloten te stoppen. Met Marieke Ruessink als frontvrouw en de muzikanten Frans Zeelen, Thijs Wisselink, Marcel Buunk en Tom Salemink had deze band een grote aanhang in de wijde omgeving. Ook in Steenderen zal Haze weer laten horen waarom deze band zo succesvol was. Nummers van onder andere Alanis Morissette, Skunk Anansie en Anouk komen voorbij, net als eigen werk in de vorm van melodische pop.

Begonnen in 2006 is de band Van Peelen. Dit kwartet met de broers Roy en René Nijhuis, Eduard Peelen en Marco Leeflang gaf vol overgave vele optredens. Het afscheidsconcert op het Steenderense Marktplein in 2014 was noemenswaardig en voor de fans een reden om dit in grote opkomst bij te wonen. Gelukkig zijn ze op 28 maart nog één keer te zien en te horen op het Heezen-podium. Het repertoire bevat onder andere werk van Golden Earring, System of a Down, The Police, Van Halen, U2 en The Foo Fighters. De avond start stipt om 21.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Café Heezen. Voor meer info: 0575 451204 of info@hotelheezen.nl